Руси први пут онемогућили украјинску армију да железницом пребацује трупе на фронт

БРИТАНСКА ШПИЈУНАЖА: ОС РФ СУ ЕЛИТНЕ ПАДОБРАНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ДОВЕЛЕ НА ДОНБАСКИ ФРОНТ

* Руска војска са масовног али поштедног гранатирања и ракетирања објеката украјинске енергетике и њеног командног система прешла на једнако масовно, али – разорније. У неколико градова, укључујући Кијев, Одесу и Лавов, а и у целим областима, струја је потпуно нестала. У Јужноукрајинској нуклеарној електрани заустављени су сви реактори. Стале су и нуклеарке у Хмељницком и Ровну, мада Русија ни њих није гађала

* Алексеј АНПИЛОГОВ, стручњак за нуклеарну енергију: Мета удара први пут су биле трафостанице са највећим напоном од 750 кВ. У Украјини постоји мање од десет трафостаница од 750 кВ. А оштећивање било које од њих оставља без струје неколико украјинских области истовремено

__________________________________________________________________

       БРИТАНСКА војна шпијунажа саопштила је да Русија распоређује ваздушно-десантне јединице распоређује дуж донбаског фронта.

       Навела је да се ради о јединицама повученим са херсонског фронта потом ојачаним мобилисаним резервистима.

       Још тврди да су те јединице већ на „најважнијим секторима“ донбаског фронта. Да ће највероватније учествовати у одбрани линије Кременаја-Сватово у Луганској Републици и у завршној офанзиви на Артјомовск (Бахмут).

       Ово може бити и тачно, али је истина да војне шпијунаже у ратним условима најчешће раде на дезоријентисању противника.

Ваздушна узбуна два пута 23. новембра

објављивана и у Кривом Рогу

       Било како било, у Украјини су се јуче и данас догодиле две значајне промене.

       Руска војска је са масовног али поштедног гранатирања и ракетирања објеката украјинске енергетике и њеног командног система прешла на једнако масовно, али – разорније. И, први пут је енергичније ударила по украјинским железницаама.

       Министарство одбране РФ је објавило да су удари били такви да су пореметили пребацивање железницом украјинских војних резерви, страног наоружања, војне опреме и муниције у подручја борбених дејстава.

       У неколико градова, укључујући Кијев, Одесу и Лавов, а и у целим областима, струја је потпуно нестала.

       У Јужноукрајинској нуклеарној електрани заустављени су сви реактори.

       Заустављене су и нуклеарке у Хмељницком и Ровну, мада Русија није ни њих гађала.

Због нестанка струје сатима није

радио метро у Харкову

       Алексеј Анпилогов, стручњак за нуклеарну енергију, објаснио је да су мета удара први пут  биле трафостанице са највећим напоном од 750 кВ.

       Према његовим речима, у Украјини постоји мање од десет трафостаница од 750 кВ. А оштећивање било које од њих оставља без струје неколико украјинских области истовремено.

       Анпилогов је уверен да Украјина неће моћи да у разумном року обнови свој енергетски систем:

       „Опрема за велике трафостанице израђује се од неколико месеци до неколико година. У случају Украјине, проблеми могу настати и са испоруком те опреме. Додуше, Украјина може укључити своје резервне капацитете, трансформаторе који још нису коришћени. Али, њен проблем је што руске ракете, које су већ  једном досегле њене велике трафостанице – до њих могу долетети и други пут. Зато је будућност украјинског енергетског система мутна и тужна“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари