Руси појачавају притисак на украјински „донбаски фронт“, тукли шест железничких чворишта западно од Дњепра

УНИШТИЛИ ИМ ТРАФОСТАНИЦЕ – УКРАЈИНА ИМА 1.600 ЛОКОМОТИВА НА ЕЛЕКТО-ВУЧУ И ОКО 300 „ДИЗЕЛКИ“

* Руска војска је на северу „донбаског фронта“ почела да туче украјинске положаје око Гусаровке, Велике Камишевке, Јампоља и Лимана. На југу је најактивнија око Гуљајпоља, Орехова, Успенског и Велике Новосјолке

* На југу су снаге кијевског режима слабије утврђене и имају слабије наоружање. Зато британска војна обавештајна служба процењује да ће одатле доћи главни руски удар срачунат на потпуно опкољавање „донбаског фронта“ и његово расецање на три или четири „котла

_____________________________________________________________

       РУСКА војска – како се и очекивало – знатно је након Васкрса појачала притисак не само на украјински „донбаски фронт“.

       Извела је прецизне ракетне ударе по шест виталних тачака пет железничких станица централне и западне Украјине. По њиховим трафостаницама.

       Портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, прецизирао је:

       „Ракетама великог домета уништене су трафостанице железничких чвороваКрасное, Здолбунов, Жмеринка, Бердичев, Ковељ и Коростењ, кроз које су `текли` страно наоружање и друга војна техника украјинским снагама у Донбасу“.

       Украјина има нешто више од 300 „дизелки“ и око 1.600 електричних локомотива и 9.319 километара пруга којима саобраћају.     

Лојд Остин и Ентони Блинкен у Кијеву са Владимиром

Зеленским - да виде колико ће Украјина још бити на ногама

       Истовремено је на северу „донбаског фронта“ почела да туче украјинске положаје око Гусаровке, Велике Камишевке, Јампоља и Лимана.

       На југу је најактивнија око Гуљајпоља, Орехова, Успенског и Велике Новосјолке.

       Ту су снаге кијевског режима слабије утврђене и имају слабије наоружање. Зато британска војна обавештајна служба процењује да ће одатле – можда већ ноћас или сутра – уследити главни руски удар срачунат на потпуно опкољавање „донбаског фронта“ и његово расецање на три или четири „котла“ за уништавање.

       Министарство одбране РФ је саопштило да је током прошле ноћи шест војних објеката Украјине погођено високопрецизним авио-ракетама. Три утврђена упоришта и три локације са значајном концентрацијом људства и војне технике.

       Осим тога, оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је 56 војних објеката на територији Украјине. Притом јер погинуло до 160 украјинских војника.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари