Ритер: Украјина понекад има и више од 1.000 жртава дневно, а Русија - сигурно побеђује

КИЈЕВУ ВОЈНУ ПОБЕДУ НЕЋЕ ДОНЕТИ НИ ЗАПАДНИ ТЕНКОВИ И ПВО-СИСТЕМИ

* Скот РИТЕР: С обзиром на контроверзну историју Минских споразума, мало је вероватно да се Русија може дипломатским путем одвратити од војне офанзиве. Зато ће 2023. за Украјину бити година континуиране конфронтације која ће водити ка одлучујућој руској војној победи

_______________________________________________________

       БИВШИ инспектор УН у Ираку за наоружање -  најбољи амерички зналац ратних збивања у Украјини Скот Ритер – поново је оценио да се Кијев узалуд нада војној победи над Русијом.

       Прво је нагласио да ни НАТО ни Сједињене Државе нису у стању да обезбеде обим испорука наоружања и војне опреме Украјини да би успешно ратовала, а да је оно што је добила са Запада – у великој мери већ уништено.

       У наставку је указао: „Украјина тражи још тенкова и других оклопних борбених возила, још артиљерије и противваздушнеих система, али ће јој та помоћ стићи и касно и у недовољним количинама да би односила победе бојном пољу“.

       Ритер наводи да Украјина понекад има и више од 1.000 жртава дневно, што далеко премашује њену способност да мобилише и обучи нове борце.

       Ритер прогнозира да је - с обзиром на контроверзну историју Минских споразума - мало вероватно да се Русија може дипломатским путем одвратити од војне офанзиве. И закључује:

       „Зато ће 2023. за Украјину бити година континуиране конфронтације која ће водити ка одлучујућој руској војној победи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари