Рар: Немачка је спремна да замени САД у улози главног спонзора Украјине

ТВРДИ ДА САД ВИШЕ НЕЋЕ КИЈЕВУ ДАВАТИ НОВАЦ УЗАЛУД, А ДА ЋЕ БЕРЛИН ТО ЧИНИТИ У ИМЕ „МОРАЛНИХ ПРИНЦИПА“

Олаф Шолц са својим

трбушастим генералима

* Немачки политиколог Александар РАР: „Американци ће гурати Украјину ка примирју, макар привременом. Биће речи и о признавању Крима, Донбаса и обале Азовског мора као територија Русије. Биће речи и о „надокнади” територијалних губитака“. А Берлин не може да прихвати губитак Украјине, јер би њен пораз погодио и НАТО и ЕУ“

* ФАКТИ: Добро звучи да ће Немачка још више залећи за Украјину у име „моралних принципа“. Али, тешко да ствари стоје тако. Пре ће бити да су „морални принципи“ смоквин лист који крије нову верзију Drang nach Osten

_______________________________________________________

          „СЈЕДИЊЕНЕ Државе нису признале пораз Украјине, али су одлучиле да више не треба да јој дају новац узалуд. Американци увек желе резултат. А Немачка је сада, упркос чињеници да се њена сопствена државна каса празни, спремна да замени САД у улози главног спонзора Оружаних снага Украјине“, оценио је немачки политиколог Александар Рар.

          И наставио: „Реализам који је карактеристичан за Сједињене Државе замењен је у Немачкој моралним принципима. Зато Берлин, по дефиницији, не може да прихвати губитак Украјине, јер би њен пораз погодио и НАТО и ЕУ“.

          Рар додатно указује: „Претпостављам да ће Американци гурати Украјину ка примирју, макар привременом. Биће речи и о признавању Крима, Донбаса и обале Азовског мора као територија Русије. Биће речи и о „надокнади” територијалних губитака“.

           Посебно наглашава: „Разговараће се и о успешном пријему Украјине у ЕУ у замену за уступке“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари