Пољски генерал: Украјина упустила шансу за победу, Русија се сада може задавити само политички и економски

ПРЕДЛАЖЕ ДА ЗЕМЉЕ ЕУ МОБИЛИШУ УКРАЈИНЦЕ-ИЗБЕГЛИЦЕ И СПРЕМАЈУ ИХ ЗА РАТ

Украјинци још крајем лета остали

без својих и совјетских тенкова

* Бивши командант пољских копнених снага генерал Валдемар СКРЖИПЧАК: Путину треба стегнути политичку и економску омчу. Ако се то не уради, Украјина нема војне шансе да победи у овом рату. Сто  (западних) тенкова неће променити ток рата

_________________________________________________________

       УКРАЈИНА је пропустила шансу да војно победи Русију - изјавио је бивши командант пољских копнених снага генерал Валдемар Скржипчак.

       Своју процену је додатно објаснио:   

       „Заиста је постојала шанса да се добије рат у Украјини, али је током лета та прилика пропуштена. У августу сам рекао: `Победите Русе јер другу шансу нећете имати`. Било је украјинских офанзивних дејстава на југу и северу, али није било одлучног ударца који би сломио руску војску, а сада су стигле последице. Руси поново формирају свој потенцијал“.

       По мишљењу пољског генерала, „Русија се сада може задавити само политички и економски“.

Валдемар Скржипчак

        „Путину треба стегнути политичку и економску омчу. Ако се то не уради, Украјина нема војне шансе да победи у овом рату. Сто  (западних) тенкова неће променити ток рата“ – упозорио је.

       Земљама ЕУ је предложио да мобилишу  Украјинаца који су унутар њихових граница:

       „Морамо започети обуку нових формација украјинске војске – у Пољској, Немачкој и Француској. Треба обучити и оне грађане Украјине који су овде – мобилисати их, обучити и послати на фронт јер је Украјини све теже“.

       Региструјте се на наш телеграм канал: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари