Пољска одбацује конвенцију Савета Европе о борби против насиља над женама

ВАРШАВА ОБЈАВИЛА ДА ТАЈ ДОКУМЕНТ ОПРАВДАВА ХОМОСЕКСУАЛНУ ИДЕОЛОГИЈУ

* Познати полониста Станислав СТРЕМИДЛОВСКИ: „Сукоб америчких демократа и републиканаца трансформисао се у сукоб идеологија који је бацио сенку и на ЕУ и Пољску. Пољацима се не свиђа што вође неких група које подржавају Black Lives Matter своје групе сматрају строго антихришћанским. Што неки црначки лидери верују да је обожавање Исуса Христа сегмент беле доминације

________________________________________________________________________

        ПОЉСКА је одлучила да се повуче из конвенције Савета Европе о борби против насиља над женама.

        Варшава је објаснила је тај документ "креација која оправдава хомосексуалну идеологију".

        Иницијативу за повлачење да је пољски министар правде и државни тужилац Збигњев Зебро. Он важи за једног од главних јастребова владајуће десне коалиције.

        Реч је о конвенцији која је усвојена 2011. године у Цариграду. Одобриле су је све државе чланице Савета Европе (47).

        Зебро је у Пољској био први који је ту конвенцију јавно назвао „феминистичком творевином која оправдава хомосексуалну идеологију“.

        Познати полониста Станислав Стремидловски потез Варшаве смешта у шири оквир:

        „Сукоб америчких демократа и републиканаца трансформисао се у сукоб идеологија, који погађа не само Сједињене Државе и Пољску, већ и целу Европску унију. У том контексту, конзервативна идеологија Пољске долази у сукоб с деструктивним левичарским покретом који видимо, укључујући пример америчких масовних протеста“.

        Стремидловски посебно указује:

        „Пољацима се не свиђа што вође неких група које подржавају Black Lives Matter своје групе сматрају строго антихришћанским. Што неки црначки лидери, опет, верују да је обожавање Исуса Христа сегмент беле доминације. У Пољској, напросто, немају разлога да се претварају да се ништа не догађа“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари