Палмер у Сарајеву: САД желе напредак БиХ ка Eвропскoj унији и НАТО

ВАШИНГТОН И БРИСЕЛ  ИГРАЈУ НА ОГРАНИЧЕНУ УСТАВНУ РЕФОРМУ И ПРОМЕНЕ У КОРИСТ ХРВАТА

* Директор при Европској служби за спољне послове, Ангелина АЈХОРСТ: У БиХ истиче време за измене Изборног закона... Овде смо ради наставка дискусије са свима у БиХ. На располагању смо три-четири дана, ако буде требало и дуже

________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ представник за реформу Изборног закона у БиХ Метју Палмер изјавио је данас у Сарајеву да избори у БиХ треба да врате поверење грађана, чији је глас важан.

       Након разговора са предсједником Централне изборне комисије БиХ Жељком Бакаларом и представником Коалиције "Под лупом" Вехидом Шехићем, Палмер је навео да је важна подршка настојањима за постизање договора о ограниченој уставној, те изборној реформи.

       Према његовим речима, САД сматрају да су те реформе веома значајне за функционалност институција БиХ, као и за напредак на путу ка европским и евроатлантским интеграцијама.

       - Од изузетног значаја је да тај процес успе у парламенту. Оно што је такође важно је да избори у БиХ буду коректни, фер и транспарентни, те да се поново врати поверење грађани и да они верују да њихов глас јесте важан - истакао је Палмер.

       Он је навео да је важно да резултати избора у БиХ одражавају вољу грађана.

       Директор при Европској служби за спољне послове, Ангелина Ајхорст, истакла је да у БиХ истиче време за измјене Изборног закона, као и да је циљ да се обезбеди одржавање избора у октобру наредне године на правичан, транспарентан и недискриминаторски начин.

       - Овдје смо ради наставка дискусије са свима у БиХ. На располагању смо три-четири дана, ако буде требало и дуже. Разговарамо о теми како обезбедити правичне и транспарентне изборе, свесни околности у којима се налазимо, а реч је о дубокој кризи - истакла је она.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари