Остин: Борбе у Украјини су у критичној фази – Русија неће издржати дуже од нас и Кијева

ПОЉСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА: УКРАЈИНСКА АРМИЈА ИМА НАЈМАЊЕ 300 ПОГИНУЛИХ ДНЕВНО

* Шеф Пентагона Лојд ОСТИН: „Сада је одлучујућа фаза сукоба. Стога је наша колективна подршка Украјини од виталног значаја и мора бити хитна“

* The New York Times: „Пред нама је најопаснија фаза сукоба у Украјини. Руска војска је пронашла најефикаснији начин за вођење рата – такозвани ватрени талас. Осим тога, савезници Украјине су на ивици замора“

* Британска шпијунажа МИ6: Русија ће целу украјинску „донбаску армију“ затворити у огромном котлу чији западни обод ће бити доста западније од Славјанска и Крамторска. Потом ће украјинске снаге – лишене снабдевања и појачања – бити расчене на неколико мањих `котлова` и поступно уништене

________________________________________________________

       БОРБЕ у Украјини су у критичној фази, а Запад ће наставити да тражи нове начине за пружање дугорочне војне помоћи Кијеву - изјавио је амерички министар одбране Лојд Остин.

       „Сада је одлучујућа фаза сукоба. Стога је наша колективна подршка Украјини од виталног значаја и мора бити хитна“ – нагласио је шеф Пентагона.

        И наставио: „Русија мисли да може издржати дуже и од Украјине и од нас. Али, то је само најновија погрешна процена Русије“.

       Симптоматично је да је безмало идентичном проценом-упозорењем наступио и водећи дневни лист америчких либерала The New York Times.

       Јер, објавио је: „Пред нама је најопаснија фаза сукоба у Украјини. Руска војска је пронашла најефикаснији начин за вођење рата – такозвани ватрени талас. Осим тога, савезници Украјине су на ивици замора“.   

       Исти лист је указао да је рат већ довео до огромног скока цена природног гаса, бензина и хране у Европи. И прогнозирао:

       „Ако све потраје до зиме, многе породице ће морати да бирају између грејања и хране“.

       Да за Кијев и његове спонзоре ствари не стоје добро, указала је и пољска војна шпијунажа која је саопштила да украјинска армија има најмање 300 убијених дневно.

       А британска МИ-6 упозорила је кијевску хунту да ће Русија целу украјинску „донбаску армију“ затворити у огромном котлу чији западни обод ће бити доста западније од Славјанска и Крамторска. Тачније, да ће то бити према Дњепру извијени лук који ће спојити Авдејевку (на југу) и Барвенково (север).

       А да ће потом украјинске снаге – лишене снабдевања и појачања – бити расчене на неколико мањих `котлова` и поступно уништене.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари