Орбан: Успех Русије у Украјини суочиће НАТО-земље са проблемима

„ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ СЕ ИГРАЈУ ИЗУЗЕТНО ОПАСНЕ ИГРЕ И СА ЗАПАДЊАЦИМА И СА РУСИЈОМ“

* „Поставиће се питање: да ли да земље НАТО шаљу војнике да се боре за Украјину? На то не помишљају Американци, али је то у главама све већег броја Европљана, чије ће земље бити опустошене ако се рат прошири“

* „Запад може мислити да није у рату са Русијом, али се слањем све више оружја Украјини приближава стварној војној интервенцији“

__________________________________________________________

        СА успехом Русије у Украјини, земље НАТО ће се суочити са проблемима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

        The American Conservative пренео је и ово објашњење мађарског премијера:

        „Ако предстојећа руска пролећна офанзива буде успешна, онда ће се за земље НАТО поставити питање: да ли да пошаљу војнике да се боре за Украјину? На то не помишљају Американци, али је то у главама све већег броја Европљана, чије ће земље бити опустошене ако се рат прошири“.

        Према Орбановим речима, реалност је да је Запад у рату са Русијом и у томе сваки дан иде све даље”:

        „Превише западњака је у заблуди поводом овога што се реално дешава (у Украјини) и што би могло да се деси. Запад може мислити да није у рату са Русијом, али се слањем све више оружја Украјини приближава стварној војној интервенцији. Западни лидери се играју изузетно опасне игра са нама самима, са Русијом и са западном јавношћу“.

        Орбан је подсетио и нагласио да је Будимпешта од самог почетка инсистирала на миру и одбијала је да пошаље оружје Кијеву, јер не жели да учествује у сукобу ни на једној страни.

         Почетком марта прошле године парламент Мађарске је подржао декрет којим се забрањује испорука оружја Украјини са територије те земље.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари