Орбан: Европа и НАТО се спремају за рат са Русијом

ОТКРИО ДА СЕ У СЕДИШТУ НАТО У БРИСЕЛУ РАЗМАТРАЈУ МОДУСИ ЗА УЛАЗАК АЛИЈАНСЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ

* „Можемо са сигурношћу рећи да су у току припреме за улазак Европе у рат. У тој функцији су и медији и изјаве политичара“

* Навео да правни тим његове владе озбиљно проучава како Мађарска може да буде чланица НАТО, а да истовремено не учествује у НАТО акцијама изван територије алијансе

_____________________________________________________________________

          У БРИСЕЛ и Вашингтон припремају јавност у ЕУ и Сједињеним Државама за улазак у рат против Русије - ово је националном Радио Кошуту рекао мађарски премијер Виктор Орбан

          Подсетио је да су се пре почетка оба светска рата у медијима доста дуго одвијале припреме за улазак водећих земаља у рат.

          Мађарски премијер је прецизирао да се у Бриселу, а у мањој мери и у Вашингтону, медијски простор припрема за могући директни сукоб са Русијом.

          „Можемо са сигурношћу рећи да су у току припреме за улазак Европе у рат. У тој функцији су и медији и изјаве политичара“, нагласио је Орбан.

          Он је тврдње да постоји „руска претња“ земљама ЕУ назвао је маневром Запада који је срачунат да оправда сопствене припреме за улазак у рат.

          Сам Орбан не сматра вероватним руски напад ни на једну државу чланицу НАТО-а.

          Мађарски премијер је открио, не улазећи у детаље, да радне групе у седишту НАТО-а у Бриселу разматрају модусе за укључивање Северноатлантске алијансе у сукоб у Украјини.

          Указао је да приликом формирања НАТО није било говора о његовом војном деловању ван територије држава-чланица.

           Орбан је навео и да правни тим његове владе озбиљно проучава како Мађарска може да буде чланица НАТО, а да истовремено не учествује у НАТО акцијама изван територије алијансе.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари