Нови шеф британске контрашпијунаже Русију сврстао у непријатељске земље

КЕН МЕККАЛУМ ИСТО УРАДИО И СА КИНОМ И ИРАНОМ – У СВА ТРИ СЛУЧАЈА КОРИСТИО ИЗРАЗ „ИГРАЧИ“

* Нагласио да је 2020-та за Ми5 једна од најизазовнијих година: „Не ради се само о шпијунима и крађи државних тајни“  

__________________________________________________________________

       НОВИ шеф британске контраобавештајне службе Ми-5 - Кен МекКалум - у свом првом јавном наступу на тој функцији говорио је о „непријатељским државама“, међу које је сврстао „руске, кинеске и иранске играче“.

       МекКалум је притом указао да је за МИ5 и британску владу „2020. година „једна од најизазовнијих“ јер су иза претњи „руски, кинески, ирански и играчи из других земаља“, а претње постају све веће и по тежини и по сложености, а уз све то на озбиљном нивоу и даље су „опасности од тероризма“.

       „Поред рада на борби против тероризма, радимо и на заштити Велике Британије од непријатељских држава. Ова, можда незграпна, фраза ипак одражава широки спектар претњи са којима се суочавамо: не ради се само о шпијунима и крађи државних тајни“ – нагласио је.

        Па наставио: „У 2020. години суочавамо се са претњама становништву, укључујући и убиства, на која нас подсећа тровање Алексеја Наваљног, као и са претњама нашој економији, нашим научним истраживањима, нашој инфраструктури. А у широком оквиру – и са претњама нашој демократији“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари