Наследник Меркелове се `слатко смејао` док је Штајнмајер говорио о жртвама поплава

ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ АРМИН ЛАШЕТ САМ СЕБЕ `ПОЛИТИЧКИ САХРАНИО`

* Да све буде још горе по Лашета, управо је његова Северна Рајна-Вестфалија најтеже поплавом погођена немачка покрајина

* Када је видео кадрове који сведоче како се Лашет и још неки смеју и `лудирају` док Штајнмајер даје изјаву, генерални секретар Социјалдемократске партије Немачке Ларс Клингбејл је одреаговао речима: „Скаменио сам се. Тако се понашати у оваквој ситуацији – то је нечувено и лишено сваког морала“

______________________________________________________

       СВИ су изгледи да је досад највероватнији кандидат за наследника Ангеле Меркел на положају канцелара - Армин Лашет – сам себе политички сахранио.

       Док је председник Немачке Франк-Валтер Штајнмеиер одгаварао на новинарска питања о поплавама које су већ однеле животе 156 Немаца, а око две хиљаде их се воде као нестали, Лашет и његове политичке колеге искрено су се забављали.

       Сигурно не би да су били свесни да су „у кадру“...

       Да све буде још горе по Лашета, управо је његова Северна Рајна-Вестфалија најтеже поплавом погођена немачка покрајина. Зато је Штајнмајер пуна два дана у њој боравио.

       Када је видео кадрове који сведоче како се Лашет и још неки смеју и `лудирају` док Штајнмајер даје изјаву, генерални секретар Социјалдемократске партије Немачке Ларс Клингбејл је одреаговао речима:

       „Скаменио сам се. Тако се понашати у оваквој ситуацији – то је нечувено и лишено сваког морала. Прави карактер људи најбоље се види у оваквим тешким ситуацијама“.

       Још је додао: „Сам себе дисквалификује свако ко је у стању да се онако церека у оваквој ситуацији!“

       Заменик шефа посланичког клуба Слободне демократске партије Немачке (ФДП) у Бундестагу, Михаел Тојрер оценио је да је апсолутно недозвољиво тако отворено се смејати и „измотавати“ док председник земље говори о жртвама и монструозним последицама катастрофе.

       Лашет се огласио извињењем: „Било је непримерено и жао ми је због тога“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари