На северу донбаског фронта пред предајом око 1000 Украјинаца

РУСИ И АРМИЈЕ ДНР И ЛНР БУКВАЛНО ЛОМЕ И КИДАЈУ  ЊИХОВЕ ГОДИНАМА УТВРЂИВАНЕ ПОЛОЖАЈЕ

* Руска војска је на северу Донбаса опколила украјински гарнизон у Лиману. Пресекли су му пут за одступање према Славјанску, а најкасније сутра ће га одсећи и од Светогорска, па ће се `мишоловка` потпуно затворити. Сви су изгледи да ће се око 1000 украјинских војника предати. (Претходних дана се предало око 4000)

* Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ:  Украјинци су на донбаском фронту остали без логистике. А остају и без регуларне армије. У Харкову су зато покушали три мобилизације. Две им нису ништа донеле јер је наша артиљерија `поклопила` мобилисане. Било је много мртвих. А у трећој су у сусрет нашим снагама послали доста странаца, међу којима има Финаца, Турака, Американаца... Ништа нису урадили!

__________________________________________________________

         НАСТАВЉА се напредовање руске војске са есевера и југа на украјински „донбаски фронт“. Армије Луганске и Доњецке Републике га поступно ломе са истока.   

         Руси су преузели контролу над градићем Долгенкое (јужно од Изјума).

       Избацили су Украјинце из половине важног насеља (такође јужно од Изјума) Велика Камишевака.

       У току је борба за суседну Велику Дмитровку.

       Опколили су украјински гарнизон у Лиману. Пресекли су му пут за одступање према Славјанску, а најкасније сутра ће одсећи и од Светогорска, па ће се `мишоловка` потпуно затворити.

       Сви су изгледи да ће се око 1000 украјинских војника предати.

       Претходних дана се предало око 4000.

       Почела је артиљеријска припрема за напад (на јужном делу „донбаског фронта“ на Орехово и Гуљајпоље.  

Амерички оклопни транспортер М113 - Пентагон

ће десетине послати кијевском режиму

       Московски војни експерт Алексеј Леонков објаснио је због чега руска војска не напада агресивније:

       - Штедимо животе својих војника и народа који живи у Украјини. Друга фаза специјалне операције не подразумева моћне ударе пробоје и заузимање целих градова. Осим тога, противник је по западном ободу Донбаса последњих година изградио моћне и сложене фортификације са ватреним тачкама, бункерима и склоништима од бомби и ракета.

       - Тактика наших снага је ова: авијација и артиљерија разарају те украјинске утврђене линије; када се оцени да је време за покушај пробоја – крећу тенкови и пешадија; ако се покаже да је отпор још јак – поново „раде“ авијација и артиљерија...

       - Тако наше јединице напредују и са севера и са југа, а армије донбаских република на запад.

       Одговарајући на питање – колико ствари на фронтовима мења оружје које Запад испоручује кијевском режиму, рекао је и ово:

       „Не много јер смо украјинске железнице западно од Кијева, уништавање њихових трафо-станица, у доброј мери онеспособили. Чим их оспособе – биће поново ракетиране.

       - Сада украјинском режиму већ стиже оружје из мобилизационих резерви земаља НАТО. У току је, заправо, реализација америчког плана за оживљавање економије САД преко форсирања војне производње, а за то су идеални рат у Украјини и плашење Европе „руском агресијом“.   

       - Европске земље убрзано празне своја складишта оружја и муниције која ће попуњавати Американци, а не њихова војна индустрија.

       Украјинци су на донбаском фронту су остали без логистике. А остају и без регуларне армије. У Харкову су, навео је Леонков, зато покушали три мобилизације. Две им нису ништа донеле јер је наша артиљерија `поклопила` мобилисане. Било је много мртвих. А у трећој су у сусрет нашим снагама послали доста странаца, међу којима има Финаца, Турака, Американаца... Ништа нису урадили!

        Региструјте се на нашем  Telegram каналу:  https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари