На донбаском фронту почела „генерална битка“, стигло и 5.000 руских козака

ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ПРИ РАКЕТНОМ УДАРУ ПО ТРЕНАЖНОМ ЦЕНТРУ ДЕСНА БИЛО 200-300 ПОГИНУЛИХ

* Како се и могло очекивати, кијевски режим ће губитак Попасне папрено платити. Из ње борци Доњецке Републике и руска војска незаустављиво напредују на север према Лисичанску и на запад према Соледару, којем су се приближили на само три километра. Од јуче им је на нишану и Бахмут

* Руска војска је пред заузимањем Тошковке, а чим је прође – више неће имати препрека за развијање офанзиве (уз десну обалу реке Северски Доњец) на Лисичанск. Итовремено са северозапада надире према Северску. Чим га заузме или заобиђе, украјинске јединице које бране Северодоњецк и Лисичанск биће и у „котлу“

* Амриканци и Британци од Кијева траже да не одступа нигде, борбу „до последњег“. А зашто – ефектно је објаснио бивши председник САД Џорџ Буш-Млађи. Њега су телефонски позвала два позната руска пранкера (надимци -  Лексус и Вован) и дали му прилику да „Зеленском“ каже све што му је „на души“. А рекао му је да Русији у Украјини треба нанети „максимално могуће губитке и штету“. И још: „Код вас Запад ратује са Русијом“

__________________________________________________________

         НА ДОНБАСКОМ фронту фактички је почела „генерална битка“. Борбе се воде од реке Северски Доњец до Светлодарска и Угљедара.

         У условима када је из подземља челичане „Азовстаљ“ са подигнутим рукама већ изашло преко 2.000 украјинских војника и неонациста.

         И када је на фронт стигло 5.000 руских козака.

Један од ракетних удара по

тренажном центру Десна

         Како се и могло очекивати, кијевски режим ће губитак Попасне папрено платити. Из ње борци Доњецке Републике и руска војска незаустављиво напредују на север према Лисичанску и на запад према Соледару, којем су се приближили на само три километра.

         Од јуче им је на нишану и Бахмут.

         Руска војска је пред заузимањем Тошковке, а чим је прође – више неће имати препрека за развијање офанзиве (уз десну обалу реке Северски Доњец) на Лисичанск.

         Итовремено са северозапада надире према Северску. Чим га заузме или заобиђе, украјинске јединице које бране Северодоњецк и Лисичанск биће и у „котлу“.

         „Каша“ која ће се у њему потом кувати биће за кијевски режим и његове америчке и британске диригенте смртоноснија од пораза у Мариупољу.

Једно од уточишта "Азова" у

подземљу челичане "Азовстаљ"

         Губици могу бити упоредиви (по 10-15 хиљада убијених, рањених и заробљених), али крах северодоњецко-лисичанског „котла“  може пресудно сломити борбени морал украјинске армије.

         Поготово што су Руси већ заузели две трећине Камишевахе, железничког чвора од којег зависи снабдевање половине украјинског „донбаског фронта“.

         А још армија Доњецке Републике незадрживо напредује према Троицку (према непотврђеним вестима, већ га је ослободила), па ће командант украјинске армије Валериј Запашни моћи да изабере: или да нареди напуштање Светлодарска без борбе или да дозволи да његов гарнизон буде опкољен.

         Амриканци и Британци од Запашног и осталих у Кијеву траже да не одступају нигде, да се боре „до последњег“. А зашто – ефектно је објаснио бивши председник САД Џорџ Буш-Млађи.

Вован и Лексус

         Њега су телефонски позвала два позната руска пранкера (надимци - Лексус и Вован, права имена - Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров) и дали му прилику да „Зеленском“ каже све што му је „на души“. А рекао му је да Русији у Украјини треба нанети „максимално могуће губитке и штету“.

         И још: „Код вас Запад ратује са Русијом“.

         Како те реално изгледа, показао је и руски ракетни удар по тренажном центру украјинске армије Десна.

         Владимир Зеленски је признао да је тамо било 200-300 погинулих...

         Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари