Military Watch: Пораз Украјине је готово неизбежан и догодиће се 2024.

CNN: ПОЛА СТРАНАЦА КОЈИ РАТУЈУ ЗА УКРАЈИНУ РАСКИДА УГОВОРЕ ЧИМ СХВАТИ У КАКВОМ СУ РАТНОМ ПАКЛУ

* MW: Украјинска команда шаље необучене борце у тешке борбене мисије, а они се предају Оружаним снагама Русије. Искусни украјински војници пуцају у бегунце како би смањили број дезертера

___________________________________________________________

         АМЕРИЧКИ специјализовани магазин Military Watch објавио је да је неуспех летње контраофанзиве пољуљао  морал војника украјинских Оружаних снага јер су изгубиле много људи, а ново оружје није помогло.

         Навео је да украјинска команда шаље необучене борце у тешке борбене мисије, а они се предају Оружаним снагама Русије. Такође: да искусни украјински војници пуцају у бегунце како би смањили број дезертера.

         Military Watch процењује да је пораз Украјине готово неизбежан и да ће се догодити 2024. године.

         CNN je истовремено објавио да многи страни плаћеници напуштају Украјину након што схвате у каквом ратном паклу су се нашли.

         Официр украјинске војске Дмитриј Костјук рекао је америчкој ТВ да се то често догађа већ после прве „жестоке борбе“.

         Додао је многи од плаћеника долазе у Украјину јер им је то добра ставка у биографији и по правилу не разумеју у шта се упуштају.

          Костјук је објаснио да већина плаћеника нема представу о интензивности артиљеријске ватре под којом се налази украјинска пешадија, па половина странаца раскида уговор чим осети тежину борби.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари