Мекгрегор: Руси су у Бахмуту уништили украјинске резервне снаге

БИВШИ САВЕТНИК ШЕФА ПЕНТАГОНА ПРОЦЕЊУЈЕ ДА КИЈЕВ ИМА ДО 150.000 ОБУЧЕНИХ ВОЈНИКА

Амерички ПВО-системи Patriot

* CNN: САД припремају један од највећих пакета војне помоћи Украјини, који неће укључивати тенкове, али хоће ПВО-системе Patriot

_____________________________________________________

       РУСКЕ трупе уништиле су у Бахмуту (Артјомовску) обучене резерве Оружаних снага Украјине, намењене за офанзиву у јужном правцу – изјавио је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

       „Украјинци су покушали да формирају резерве за могућу офанзиву у јужном правцу. Те јединице су, међутим, изгинуле у Бахмуту“.

       Према Мекгрегоровим информацијама, данас Оружане снаге Украјине имају укупно око 140-150 хиљада борбено спремних војника.

       Дан раније је Игор Кимаковски, саветник вд шефа Доњецке Републике (ДНР), рекао да Оружане снаге Украјине више не могу да маневришу својим резервама у Бахмуту.

       Објаснио је да су Оружане снаге РФ након преузимања контроле над Соледром извршиле тактичко опкољавање Артемовска.

       Украјински амбасадор у Лондону Вадим Пристајко је 7. јануара признао да су губици украјинске војске „огромни и несхватљиви“ и да Кијев скрива стварне податке.

       САД припремају један од највећих пакета војне помоћи за Украјину, који неће укључивати тенкове - објавио је CNN.

       Ову публикацију су пренела два званичника упозната са плановима америчких власти. Пакет ће бити званично објављен наредних дана.

       Своју намеру да Украјини испоруче тенкове потврдиле су Велика Британија и Пољска.

       Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер рекла је да ће Вашингтон наставити да пружа неопходну војну подршку Кијеву, укључујући системе ПВО.

       Пентагон је најавио почетак обуке украјинских војника управљању ПВО системима Patriot.

       Портпарол Пентагона Патрик Рајдер рекао је да ће стручњаци из Сједињених Држава неколико месеци обучавати Украјинце који су ради тога допутовали у САД.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари