Кисинџер позвао Запад да поводом Украјине не гура интересе Русије у други план

НЕ КРИЈЕ ДА СТРАХУЈЕ ДА ЋЕ ПОЛИТИКА ЗАПАДА ДОВЕСТИ ДО ТОГА ДА РУСИЈА ПОСТАНЕ „ИСПОСТАВА КИНЕ“

* Нагласио да ће односи НАТО и азијских земаља неминовно постати једно од главних питања међународне политике, те да је важно да се блок не ограничава унутрашњим савезништвом, већ да делује узимајући у обзир све перспективе. И упозорио: „Сукоб са Руском Федерацијом, која има велики утицај на Истоку, у овом случају никоме не иде на руку

* ФАКТИ: Некима се може учинити да Хенри Кисинџер `навија за Русију` и да покушава да јој помогне. Није тако. Кисинџер спасава своју Америку и Запад који су преценили своје могућности и ресурсе, а потценили Русију, па се из дана у дан све видљивије заглибљују...

________________________________________________________

       БИВШИ амерички државни секретар Хенри Кисинџер – како је објавио Times - позвао је Запад да у разговорима о украјинском сукобу не гура националне интересе Русије у други план.

       „По завршетку специјалне операције биће неопходно пронаћи место за Украјину и место за Русију – ако не желимо да Русија постане кинеска испостава у Европи“, нагласио је он.

       Према речима великог америчког дипломате, односи НАТО и азијских земаља ће неминовно постати једно од главних питања међународне политике, па је важно да се блок не ограничава унутрашњим савезништвом, већ да делује узимајући у обзир све перспективе.

       Сукоб са Руском Федерацијом, која има велики утицај на Истоку, у овом случају никоме не иде на руку, нагласио је Кисинџер.

       Канада је неколико сати раније потврдила да неке западне земље позивају Украјину да уступи неке територије како би ставила тачку на, по њу, изнурујућу конфронтацију.

       Колумниста American Thinker Хауард изнео је 5. јуна мишљење да Украјина треба да прихвати мировне предлоге Москве, да Русији уступи територије на којима се говори руски и да пристане на неутралност у геополитичком сукобу између Запада и Русије.

       Сам Кисинџер је 23. маја позвао Запад да одустане од покушаја да обезбеди војни пораз Русије и истакао потребу да се Кијев убеди да се врати преговорима и пристане на неутрални статус Украјине.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари