Канонада руске артиљерије и ракета не престаје од 23:00 понедељка

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОБЈАВИО ПОЧЕТАК ДРУГЕ ФАЗЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

* Гађано 1260 војних објеката, што је апсолутни максимум од почетка специјалне операције

* Мета су украјинске позиције код Барвенкова, Славјанска, Краматорска, Горловке, Авдејевке, Гуљајпоља... Нарочито гора Карачун код Славјанска коју Руси „равнају“ и тактичким ракетама „Искандер“

* Заменик Председника руског Савета за националну безбедност – бивши премијер и шеф државе Дмитриј Медведев – изјавио је да се НАТО толико приближио границама Русије и нагомилао толико наоружања да Москва мора бити спремна за агресију са те стране          

___________________________________________________________

          ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лвров званично је објавио да су оружане снаге Русије почеле другу фазу специјалне операције у Украјини.

          По проценама, у донбаској „бици битака“, коју ће чинити фронтова и мањих и већих битака, кијевски режим има три пута бројнији шаролики војни састав (регуларна армија, нацистички батаљони, територијалци који су прошли НАТО-обуку) него Русија.

          Ако се руској војсци додају армије Доњецке и Луганске Републике – Украјина у борбе улази са два пута више „бајонета“.

          Руси су – надирући према Славјанску – већ ослободили Свјатогорск и још једну варошицу. Фактички, успут.

          Сви су изгледи да ће се руска војска почетком наредне недеље појавити северно од Славјанска и Краматорска и да ће ту почети озбиљне борбе.

          Руси ће наступати и са запада, а армија ДНР са истока.

          Славјанск и Краматорск ће се наћи у „северном котлу“.

          Цео дан – без прекида – руска артиљерија, вишецевни ракетни бацачи и авијација тукли су украјинске положаје код Барвенкова, Лимана, Лисичанска, Авдејевке, Курахова, Гуљајпоља, Велике Новосјолке... Ато најмање 100 километара фронта.

          Посебно је активна руска авијација.

          Портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, саопштио је да су руски авиони за протекла 24 сата гађали 1260 украјинских војних објеката.

          То је апсолутни рекорд од почетка специјалне операције.

          Канонада дуж целог фронта почела је синоћ у 23:00 по локалном времену и отад – не престаје!

          Очекују се озбиљни руско-донбаски удари на снаге кијевског режима, нарочито код Барвенкова, Горловке и Авдејевке која је у близини Доњецка.

          Претпоставља се да ће Руси – бар у почетку – заобићи Славјанск и Краматорск и да ће се фокусирати на гору Карачун са које ће украјинске позиције око Славјанска бити „на длану“.

          Зато је руска војску Карачун током три протекла дана „равнала“ и моћним тактичким ракетама „Искандер-М“.

          Заменик Председника руског Савета за националну безбедност – бивши премијер и шеф државе Дмитриј Медведев – изјавио је да се НАТО толико приближио границама Русије и нагомилао толико наоружања да Москва мора бити спремна за агресију са те стране.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари