Инцко нема право да намеће законе, али га Џаферовић позива да то учини

УВЕРЕН ДА БИ СА ТИМ ЗАКОНОМ АУСТРИЈАНАЦ МОГАО „С ОБРАЗОМ ОТИЋИ ИЗ БиХ“

Доказани подстрекачи на кршење Дејтонског

споразума - Шефик Џаферовић и Жељко Комшић

* Шефик ЏАФЕРОВИЋ: Закон о забрани негирања геноцида у Сребреници давно је требао бити донесен или у Парламентарној скупштини БиХ или да га донесе високи представник. То је цивилизацијска срамота и за оне у Парламенту који су спречавали доношење закона, као и за високог представника, што закон до данас није донесен

________________________________________________________

       БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је данас високог представника у БиХ Валентина Инцка да овога месеца, пре окончања мандата у БиХ, наметне закон о негирању геноцида.

       Како каже Џаферовић, „Инцко би на тај начин „с образом могао отићи из БиХ“.

       - Закон о забрани негирања геноцида давно је требао бити донесен или у Парламентарној скупштини БиХ или да га донесе високи представник. То је цивилизацијска срамота и за оне у Парламенту који су спречавали доношење закона, као и за високог представника, што закон до данас није донесен - рекао је Џаферовић, који данас с другим чланом Председништва БиХ Жељком Комшићем борави у Сребреници.

       Осврнуо се на Инцкову најаву уклањања мурала попут оних посвећених Ратку Младићу у Фочи.

       Према Џаферовићевим речима, Инцко је то требао урадити давно.

       - Ја очекујем да спроведе ту акцију, да се ти мурали уклоне. Ја сам прије 15 дана био у Калиновику и тамо сам такође видио један срамни мурал, то је једна антицивилизацијска ствар. Јавно сам од званичника те општине затражио да уклоне ту срамоту. Нажалост, тога има још у БиХ и једини лијек за то је закон о забрани негирања геноцида. Никада не губим наду и очекујем да га прије свог одласка, током овог мјесеца, донесе актуелни високи представник. Мислим да би тада могао да оде с образом из БиХ, ја га позивам да то уради. Ако не, онда то свакако треба да уради нови високи представник. Како год, то се мора урадити - казао је Џаферовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари