Гувернер државе Њујорк увео ванредно стање због све већег броја обрачуна ватреним оружјем

САМО У МЕГАПОЛИСУ ЊУЈОРКУ МИНУЛОГ ВИКЕНДА БИЛА 21 ПУЦЊАВА СА 26 УБИЈЕНИХ

* Џо Бајден 8. априла објавио да је у Сједињеним Државама у току „епидемија насиља“ уз употребу ватреног оружја и предложио предузимање низа мера за контролу продаје оружја. Поред осталог: појачавање контроле над продајом оружја које се може саставити из појединачних делова који су у слободном промету

_________________________________________________

       ГУВЕРНЕР америчке државе Њујорк Ендрју Куомо објавио је завођење ванредне ситуације (ЕС) због повећања броја убистава и рањавања са употребом ватреног оружја.

        „Данас проглашавам ванредно стање због све веће употребе ватреног оружја. Насиље ватреним оружјем довело је до кризе јавног здравља. Ова мера ће омогућити да се сви потребни ресурси и пажња усмере на решавање овог проблема “, нагласио је Куомо.

       У Сједињеним Државама је 4. јула, на Дан независности, убијено безмало 150 људи.

       Само у Њујорку је била 21 пуцњава са 26 жртава.

       Озбиљни сукоби са оружјем догодили су се и у Чикагу, Даласу и Атланти.

       Неколико америчких званичника изразило је забринутост да би пораст насиља у САД могао довести до „крвавог лета“.

       Америчко удружење Архива насиља са оружјем, објавило је да се од 28. маја до 30. маја, у девет држава САД догодило најмање 12 масовних пуцњава. Тада је 11 људи убијено, а најмање 70 рањено.

       Џо Бајден је 8. априла објавио да је у Сједињеним Државама у току „епидемија насиља“ уз употребу ватреног оружја и предложио предузимање низа мера за контролу продаје оружја.

       Затражио је притом од Министарства правде да појача контролу над продајом оружја које се може саставити из појединачних делова који су у слободном промету.

       Инсистирао је и на контроли промета стабилизатора који повећавају тачност пуцања из пиштоља.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари