Global Times: Долазак Зеленског у Хирошиму – доказ да Запад жели да порази или ослаби Русију

КИНЕСКИ ЛИСТ УПОЗОРАВА И ДА СУ СЕ САД ОЧИТО ОСЛУЧИЛЕ ДА УКРАЈИНСКУ КРИЗУ РЕШЕ - РАТОМ

* Бајденов помоћник за националну безбедност Џејк Саливан: САД и њихови савезници, пошто се украјински пилоти у наредним месецима обуче употреби F-16, одлучиће које ће западне земље Кијеву испоручити те летелице Кијеву и у којој количини

_____________________________________________________________

         ДОЛАЗАК украјинског председника Владимира Зеленског самиту Г7 у Хирошими показао је неспремност западних земаља да окончају сукоб са Русијом преговорима, оценио је утицајни кинески англојезични лист Global Times.

         И навео: „Присуство Зеленског том самиту и растуће војне испоруке са Запада указују на то да Запад настоји да оконча сукоб војно, што ће додатно ескалирати и закомпликовати ситуацију“.

         Исти лист напомиње да Русија захваљујући бици за Артјомовск (Бахмут), задржава војну предност над Украјином, иако је Запад наставља да је користи свој прокси рат како би ослабио Москву.

         Global Times наглашава: „Ниједно оружје само не може да промени ток рата. Западне испоруке ловаца F-16 могле би да доведу НАТО у директан војни сукоб са Русијом јер је најважније питање где ће бити базирани ти борбени авиони за које је потребно много простора и сложено сервисирање“.

          Како је рекао Бајденов помоћник за националну безбедност Џејк Саливан, САД и њихови савезници, пошто се украјински пилоти у наредним месецима обуче употреби F-16, одлучиће које ће западне земље Кијеву испоручити те летелице Кијеву и у којој количини.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари