Француски банкар Филип Вилен: ЕУ антируским санкцијама води Запад у пропаст

УПОЗОРИО ДА О УДАРУ НА НАЈВАЖНИЈЕГ СНАБДЕВАЧА СИРОВИНАМА И ЕНЕРГЕНТИМА НИСУ РАЗГОВАРАЛИ СА БИРАЧИМА

* Вилен се нада да ће шокантно смањење прихода ЕУ отворити политичку дебату у којој грађани и предузећа могу да упуте изазов политици слепих еврократа: „Заслужили су. Они су ти који нас својим дрским лажима воде у пропаст“

___________________________________________________________

       ЕВРОПСКИ политичари, уводећи антируске санкције, воде Запад у пропаст, упозорио јефранцуски банкар Филип Вилен у чланку написаном за Le Figaro.

       Вилен не крије да је огорчен што шефови држава ЕУ, уводећи „санкције без преседана против Русије, најважнијег снабдевача ЕУ сировинама и енергентима“, о томе нису разговарали са својим бирачима и представницима бизниса.

       Навео је да су цене енергената већ толико скочиле да то доводи до експлозивног повећања трошкова грејања и превоза и других трошкова домаћинстава и до њиховог осиромашења.

       Потом је додатно прецизирао:

       „И привреда се суочила са растом трошкова. Цена енергије у Европи ће стално бити много већа него било где другде. А званичници Европске централне банке лажу, тврдећи да је инфлација у ЕУ проузрокована прегревањем због недовољно чврсте монетарне и буџетске политике“.

(Фото: Lebedinsky)

       Вилен се нада да ће шокантно смањење прихода ЕУ отворити политичку дебату у којој грађани и предузећа могу да упуте изазов политици слепих еврократа:

       „Заслужили су. Они су ти који нас својим дрским лажима воде у пропаст“.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари