Foreign Policy: САД могу бити увучене у светски рат; Foreign Affairs: САД и Кијев треба да спасавају остатке Украјине

ВАШИНГТОНУ ЛОЈАЛНИ УТИЦАЈНИ ЛИСТОВИ ОБЈАВЉУЈУ НЕПРИЈАТНЕ ПРОГНОЗЕ И УПОЗОРЕЊА 

Руски ракетни тактички систем

"Искандер" на купјанском фронту

* Foreign Affairs: Сједињене Државе треба да почну консултације са Украјином и европским партнерима о стратегији која ће укључивати спремност Кијева за преговара о прекиду ватре са Русијом. Покушај враћања територија које контролише Русија био је стратешка грешка. Кијев мора да схвати да је неопходно да се фокусира на очување и обнављање остатка земље

__________________________________________________________

          АМЕРИКАНЦЕ су поводом Украјине и глобалног одсноса снага почели да плаше и „дубокој држави“ најлојалнији медији.

          Foreign Policy је управо објавио:

          «Ако Кина одлучи да изврши напад на Тајван, ситуација би брзо могла да ескалира у глобални рат на три фронта, ду који би иректно или индиректно биле укључене Сједињене Државе. Ако се то догоди, САД ће бити тешко да одбију напад док буду настављале да пружају подршку Украјини и Израелу“.

          Исти лист упозорава своје: «Светски рат више није само теоријска ванредна ситуација о којој расправљају политички стручњаци, нити грозничави сан јастребова и потенцијалних милитариста. То је реална и очекивана могућност, ако не и неизбежна».

          Још утицајнији Foreign Affairs не иде до новог светског рата, али указује на више него непријатне ствари:

          «Сједињене Државе треба да почну консултације са Украјином и европским партнерима о стратегији која ће укључивати спремност Кијева за преговара о прекиду ватре са Русијом. У исто време, Оружане снаге Украјине треба да пређу са офанзивних на одбрамбене акције".

          FA у овом контексту напомиње да полазни циљеви Запада и кијевских власти – враћање контроле над пет руских региона, укључујући Крим – нису одговарали њиховим могућностима и ресурсима.

           «То је била стратешка грешка због које је сада потребно преиспитивање украјинске спољне политике. Кијев мора да схвати да је неопходно да престане да покушава да заузме територије и да се фокусира на очување и обнављање остатка земље».


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари