Фаучи препоручио Индији да на неколико недеља хитно уведе карантин у целој земљи

ЗВАНИЧНА СТАТИСТИКА: ОД КОРОНА ВИРУСА У ИНДИЈИ ДОСАД УМРЛО 215.542 ЉУДИ

Многи у Индији тела својих корона-покојника спаљују на улицама

* Индијске власти су регистровале 392.488 нових случајева у протекла 24 сата, док је укупан број заражених премашио 19,5 милиона

______________________________________________________

       ВОДЕЋИ амерички епидемиолог Ентони Фаучи препоручио је Индији да уведе мјере закључавања на неколико недеља како би зауставила ширење корона вируса.

       „Овај вирус нам је показао да ће, ако се препусти сам себи, експлодирати у друштву", упозорио је Фаучи у интервјуу за лист „Индијан експрес“.

       „Нико не воли да закључава земљу... Али, ако то учините на само неколико недеља, могли бисте имати значајан утицај на динамику ширења“, нагласио је Фаучи.

       Број новозаражених корона вирусом у Индији данас је незнатно пао, али је број смртних случајева порастао за рекордних 3.689.   Истовремено, још једна индијска држава увела је карантин.

       Индијске власти су регистровале 392.488 нових случајева у протекла 24 сата, док је укупан број заражених премашио 19,5 милиона.

       Од корона вируса до сада је у Индији преминуло 215.542 људи.

       Болнице, мртвачнице и крематоријуми су препуни, након што је у Индији више од 10 дана заредом забележено најмање 300.000 новозаражених. Многе породице морају саме да траже лекове и кисеоник.

       Рестрикције су уведене у готово 10 индијских држава и територија, док национална влада и даље оклева да уведе карантин у целој земљи.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари