Елизабету II оптужују да саботира борбу против глобалног загревања

УТИЦАЛА ДА ШКОТСКИ ЗАКОН О „ЗЕЛЕНОЈ ЕНЕРГЕТИЦИ“ НЕ ПОГОДИ ЊЕНЕ ЗЕМЉИШНЕ ПОСЕДЕ

* Искористивши норму „Краљичин пристанак“ – обезбедила да је закон не обавезује да за потребе еколошких пројеката продаје земљу (ако неће – не мора), а она је највећи земљопоседник у Шкотској. И, већ се чују тврдње да британски архаични феудални систем поставља препреке пред младост, напредак и будућност човечанства

* Све зеленија енергија у Британији је све недоступнија за сиромашне и пензионере. Да би уштедели новац, ноћу не укључују грејање, а ујутру неке затекну смрзнутима. У 2016. години је четрдесет хиљада људи умрло на овај начин. Тада је, у просеку, један старији Британац умирао током зиме од хладноће у својој кући на сваких седам минута

______________________________________________________

       ЛОНДОНСКИ The Guardian објавио је да британска краљица Елизабета II ставља ставља клипове у точкове прогресивног законодавства и саботира борбу против глобалног загревања.

        Овај лист леволибералне тврди да је Бакингемска палата применила процедуру познату као „Краљичин пристанак“ поводом шкотског закона о топловодним мрежама и да је инсистирала да се „прилагоди интересима британске монархије“.

       Тај закон котларнице на угаљ шаље у прошлост и тражи да их замене ветрењаче, соларни панели, хумус и други извори „зелене“ енергије са одговарајућом инфраструктуром.

       Претпостављало се да ће тамо где је то потребно, влада или приватне корпорације за ту инфраструктуру куповати земљиште од Елизабете II - највећег власника земљишта у Шкотској.

       Међутим, након што се краљица упознала са предлогом закона и унела у њега измене, она више никоме ништа не дугује. Буде ли желела - продаће земљу, ако не буде - еколошки активисти ће да се `обришу`.

       Борци за „зелену будућност“ и Шкоти који би да се отцепе од Британије и не желе њену монархију – већ чине све да од краљичине интервенције направе скандал.

       Већ се чују тврдње да британски архаични феудални систем поставља препреке пред младост, напредак и будућност човечанства.

       Краљичине присталице, међутим, све виде као њему „освету“ за поданике који су постали жртве „зелене револуције“ која их је буквално убила.

       Међу Британцима постоји чак и посебан израз "загревање сиромаштва" који важи за милионе Енглеза и стотине хиљада Шкота.

       За разлику од Русије и неких других северних земаља, Британија нема даљинско грејање - то је проблем за сваку фарму посебно. У време мразева, рачуни нагло расту, што је  критично за сиромашне потрошаче, првенствено пензионере. Да би уштедели новац, ноћу не укључују грејање, а ујутру неке затекну смрзнутима.

       У 2016. години је четрдесет хиљада људи умрло на овај начин. Тада је, у просеку, један старији Британац умирао током зиме од хладноће у својој кући на сваких седам минута.

       Упркос овоме, поступак Елизабете II „зелени активисти“ и са њима повезани медији увелико осуђују као архаичан, буржоаски и старорежимски. Она само спречава распродају земље којом располаже, што јој је и директна дужност.

       Краљичина битка против нацрта закона о „топловодним мрежама“ може постати последња, а самим тим и историјска манифестација „несавладиве воље“ некада велике монархије.

       Бакингемска палата у догледној будућности више неће морати бринути о сигурности својих шкотских поседа, већ о томе како да Шкотска не постане независна република.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари