Џонсон до пре неки дан веровао у победу Украјине, сад говори о „вероватној победи Русије“

У КИЈЕВУ ЗАЗИРУ ДА ЋЕ РУСИ УБРЗО КРЕНУТИ И НА НИКОЛАЈЕВ И ОДЕСУ

* The Financial Times: Џонсонове речи су у супротности и са његовом досадашњом реториком и са јединственим фронтом Велике седморке

* Руска војска од почетка специјалне војне операције уништила: 141 украјински авион, 110 хеликоптера, 541 беспилотна летелица, 264 ПВО система, 2479 тенкова и других оклопних борбених возила, 278 вишецевних ракетних бацача, 1081 пољских артиљеријских топова и минобацача, као и 2321 јединица специјалних војних возила

________________________________________________________

         РУСКА авијација је високопрецизним ракетама великог домета разорила логистички терминал на војном аеродрому код Одесе.

       Мета је била велика партија америчког и европског наооружања.

       И ово је навело многе у Кијеву да почну зазирати да би Руси – истовремено са донбаском „битком битака“ – могли „ударити и на Одесу“. Са намером да прво униште украјинске снаге око те велике црноморске луке и његову војну инфраструктуру.

       А потом и да је потпуно одсеку од Кијева и „остатка Украјине“ и тако кијевски режим, чијим потезима диригују Американци и Британци, потпуно одсече од Црног мора и лиши га извозних и увозних могућности.

       Зазиру и да ће Руси паралелно почети да опседају и Николајев чији градоначелник, Виталиј Ким, је већ наредио да се ровови копају и у центру града.

         Све ово појачава страх кијевског режима, а последње „украјинске речи“ Борис Џонсона – и страх и бес.

       Британски премијер – како је објавио The Financial Times - признао је реалну могућност победе Русије у Украјини:

       „Тужно је наравно што је то вероватна могућност“.

       Џонсон је овако прокоментарисао процене западних обавештајних агенција о могућности продужења руске специјалне операције у Украјини до краја године и руске победа.

       The Financial Times је оценио да су Џонсонове речи у супротности са његовом досадашњом реториком јер је пре само неколико недеља био увереу украјинску „победу”.

       Лондонски лист посебно наглашава да је Џонсонова изјава „у супротности са јединственим фронтом Велике седморке“.

       Руска војска је од почетка специјалне војне операције уништила: 141 украјински авион, 110 хеликоптера, 541 беспилотна летелица, 264 ПВО система, 2479 тенкова и других оклопних борбених возила, 278 вишецевних ракетних бацача, 1081 пољских артиљеријских топова и минобацача, као и 2321 јединица специјалних војних возила.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари