Две трећине америчких републиканаца немају ништа против распада САД

ЛИДЕР РЕПУБЛИКАНАЦА У МИЧИГЕНУ ОТВОРЕНО ГОВОРИ О ИЗДВАЈАЊУ ТЕ ДРЖАВЕ 

* Newseek објавио je мапу будућности Северне Америке. На тој мапи су се државно повезале републиканске државе САД са конзервативним провинцијама Канаде у нову - Сједињене Државе Америке“ (SAS). А демократске са либералним канадским провинцијама – у  „Сједињене Државе Канаде“ (SSC)

* Водитељ сатиричне емисије на Fox News  Грег Гатфилд увелико се измотава у стилу: „Сасвим озбиљно, разиђимо се на две године, живимо одвојено. Демократе ће радити своје демократске ствари, републиканци своје, републиканске. Да видимо ко ће боље"

_____________________________________________________

       Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

       РЕПУБЛИКАНСКА већина у Мичигену управо је укинула закон који је гувернерки те америчке државе, демократкињи Гретхен Витмер, омогућавао да намеће закључавање (локдаун).

       Међутим, актуелни `рат за независност` ту се не завршава.

       Становници државе Мичигена очекују нову иницијативу `демократског Вашингтона` за коју верују да ће донети наставак режима маскирања и самоизолације.

       Суочени са таквом перспективом, поставиће питање – издвајања Мичигена из састава Сједињених Држава.

       О томе отворено говори републикански лидер Мичигена Михон Медок.

       Никада раније идеја о сецесији, једноставније - о распаду Сједињених Држава- није била оволико популарна у самим САД.

       Водитељ сатиричне емисије на Fox News  Грег Гатфилд увелико се измотава у стилу: „Сасвим озбиљно, разиђимо се на две године, живимо одвојено. Демократе ће радити своје демократске ствари, републиканци своје, републиканске. Да видимо ко ће боље".

       Гости у студију се весело смеју, али је тема разговора озбиљна: резултати анкете која је показала да безмало половина Американаца одобрава идеју издвајања држава из САД.

       Да ли ће располућене Сједињене Државе постати опасније за спољни свет?

       Пре неколико година се у тој земљи сама реч „сецесија“ сматрала непристојном у добром друштву.

       А сада: на најпопуларнијем ТВ каналу се уз кикотање расправља о издвајању држава из САД.

       Лист Newseek објавио je мапу будућности Северне Америке.

       На тој мапи су се државно повезале  републиканске државе САД са конзервативним провинцијама Канаде  у нову - Сједињене Државе Америке“ (SAS). А демократске са либералним канадским провинцијама – у  „Сједињене Државе Канаде“ (SSC).

       Уз мапе је ишла прогноза да ће SAS  забранити абортусе и укинути хомосексуалне бракове. А да ће SSC легализовати све наркотике који су још под забраном и омогућити да у брак ступа ко с ким пожели.

       У ствари, идеја није нова. Још 2016. године, после Трампове победе на председничким изборима, демократска Калифорнија је почела да озбиљно говори о напуштању Сједињених Држава. Чак су и смислили име процеса - Calexit. Сада је стигла контра - сад републиканци желе да се одвоје.

       Око 66 одсто Американаца републиканаца подржава независност својих држава од Вашингтона.

       Није ни чудо што у оваквом замешатељству Тексашани желе да направе Texit.

       Данијел Милер, шеф Тексашког националног покрета јавно говори: „Зашто ће нам влада у Вашингтону? Тексас  је са БДП-ом од 1,7 билиона долара десета економија на свету. Испред је и Канаде и Аустралије“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари