Defense News: Сједињене Државе и НАТО претрпети пораз у рату са Русијом и Кином

ПУКОВНИК МАРК ГАНЦИНГЕР: МОЖЕ СЕ ДОГОДИТИ ДА САД ПОСТАНУ ДРУГОРАЗРЕДНА ВОЈНА СИЛА

Руске атомске подморнице у Балтику

које су узбудиле Британце

* Марк ГАНЦИНГЕР: САД су од завршетка хладног рата остале без 66 одсто бомбардера. Снага нашег ваздухопловства сада је половина силе која је победила ирачку војску 1991. године. Садашњих 140 авиона Б-1, Б-2 и Б-52 могу да изврше 30 ударних мисија дневно. А за време „Пустињске олује“ само су бомбардери Б-52 упућивани у мисије у просеку 50 пута дневно. Ово што сада имамо није довољно за успешан рат са водећим војскама планете

* „Ако Кина и Русија истовремено ударе на Тајван и балтичке државе, а америчке снаге не успеју да пруже тренутни и неодољиви одговор - то ће погубно деловати на Сједињене Државе. Свешће нашу земљу на ниво другоразредне војне силе, а уништиће и НАТО

* ФАКТИ: Амерички пуковник логично претпоставља да Кина у неком моменту може покушати давојом силом поврати Тајван, али  нема објашњење – због чега би Русија ударала на три балтичке државице. Зашто не би одмах и примарно гађала америчке војне базе у Немачкој и Британији...

_________________________________________________________

       БРИТАНСКИ лист The Sun објавио је да се свет суочава са опасношћу избијања трећег светског рата.

       Зато што Американци и њихови савезници, међу којима су и Јапан и Ј. Кореја, у Црном мору изводе маневре See Breeze. А Русија је истовремено послала у Балтичко море своје три атомске подморнице - «Орел», «Књаз Владимир» и «Вепр».

         Ово и приличи једном британском таблоиду, али су се узбудили и много уравнотеженији и компетентнији људи у САД.
       Пензионисани пуковник америчког ваздухопловства Марк Ганцингер, који уопште није обични пуковник, написао је за Defense News  да ће Сједињене Државе и НАТО претрпети пораз у рату са Русијом и Кином.

       По његовој процени, Пентагон је изабрао је погрешан правац развоја Оружаних снага САД.

Марк Ганцингер

       „Грешка је у давању апсолутног примата квалитету над количином и смањивању величине војске у нади да ће нове технологије повећати њену  бојеву моћ. Већ 30 година америчка војска руши да би градила. Сада Сједињене Државе немају више довољно снаге да одбију напад равноправног противника на удаљеним линијама могућег конфликта, нити за обуздавање нуклеарног удара и заштиту саме територије САД“.

       Он је уверен да ће САД – за успешно ратовање са Русијом и Кином - бити потребна војска способна да изврши прецизне ударе великих размера и развије офанзиву дубоко у непријатељску територију.

       „Све се то мора догодити за неколико сати, иначе ће ривали Вашингтона брзо заузети Балтик и Тајван. Само бомбардери и ловци пете генерације - могу одмах одговорити на такав глобални изазов“, упозорава Ганцингер.

       Он наводи да су САД од завршетка хладног рата остале без 66 одсто бомбардера:

        „Снага нашег ваздухопловства сада је половина силе која је победила ирачку војску 1991. године. Садашњих 140 авиона Б-1, Б-2 и Б-52 могу да изврше 30 ударних мисија дневно. А за време „Пустињске олује“ само су бомбардери Б-52 упућивани у мисије у просеку 50 пута дневно. Ово што сада имамо није довољно за успешан рат са водећим војскама планете“.

       Ганцингер посебно указује: „Ако Кина и Русија истовремено ударе на Тајван и балтичке државе, а америчке снаге не успеју да пруже тренутни и неодољиви одговор - то ће погубно деловати на Сједињене Државе. Свешће нашу земљу на ниво другоразредне војне силе, а уништиће и НАТО“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари