Да ли је пристајање САД да УН истраже њихов антицрначки расизам – замка за Кину?

ПРВО ЋЕ НА СЦЕНУ ИЗАЋИ ДВА „ИЗВЕСТИОЦА“ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА

* Државни секретар САД Ентони Блинкена: „Велике нације попут наше не крију се од својих недостатака. Ми не радимо само на успостављању стандарда за националне одговоре на изазове попут расизма, већ јачамо нашу демократију и дајемо нову наду и мотивацију бранитељима људских права широм света“

* Вашингтон своје признање „проблема расизма“ и његову интернационализацију жели да искористи против Кине. Намера му је да створи претпоставке да известиоце-инспекторе УН `ували` Пекингу, да га присили да их пусти на територију на којој живи муслимански народ Ујгури. Можда је већ почео и да припрема и оптужбе за „геноцид“...

* Само, Кинези нису наивни. Портпарол њихове дипломатије Жао Лиђијан већ је изјавио: „Сједињене Државе не смеју заборавити невине Афроамериканце који су умрли у грозном расно мотивисаном масакру у Тулси пре 100 година“. У том граду у Оклахоми је 30. маја 1921. – у погрому локалног црног становништва које је припадало америчкој средњој класи – убијено око 350 људи   

____________________________________________________________

       АМЕРИКАНЦИ не дозвољавају стране посматраче на својим изборима, а инсистирају на њима у другим земљама.

       Не  дозвољавају да Међународни кривични суд води процесе о злоделима њихових војника и грађана.

       Демократе и `дубока власт` покрали су прошле године Доналда Трампа на прошлогодишњим председничким изборима, а Џо Бајден би да формира лигу демократија.

       А сад су у Вашингтону одједном одлучили да дозволе Уједињеним нацијама да изврше инспекцију како САД стоје са црначким правима и расизмом. Ово је без преседана у америчкој историји, али са скривеном намером која све објашњава.

       Како тренутно ствари стоје, у САД ће прво доћи два УН-известиоца који се баве савременим облицима расизма и мањинским питањима.

       Стејт департман је објавио да је спреман да позове све званичнике и консултанте УН који раде на људским правима. Да помогну Америци да превазиђе „системски расизам“ против којег се бори покрет Black Lives Matter.

       Пођимо редом. Прво је у Женеви, европској престоници УН, одлучено да се формира комисија која ће истражити случајеве дискриминације црнаца од стране америчке полиције.

       Уследила је ова изјава државног секретара САД Ентонија Блинкена:

       „Велике нације попут наше не крију се од својих недостатака. Оне их отворено препознају и признају. Ми не радимо само на успостављању стандарда за националне одговоре на изазове попут расизма, већ јачамо нашу демократију и дајемо нову наду и мотивацију бранитељима људских права широм света.“

       Вашингтон своје признање „проблема расизма“ и његову интернационализацију жели да искористи против Кине. Намера му је да створи претпоставке да известиоце-инспекторе УН `ували` Пекингу, да га присили да их пусти на територију на којој живи муслимански народ Ујгури.

       Можда је већ почео и да припрема и оптужбе за „геноцид“...

       Само, Кинези нису наивни и већ су „прочитали игру“.

       Портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан већ је изјавио:

       „Сједињене Државе не смеју заборавити невине Афроамериканце који су умрли у грозном расно мотивисаном масакру у Тулси пре 100 година“.

       У том граду у Оклахоми је 30. маја 1921. – у погрому локалног црног становништва које је припадало америчкој средњој класи – убијено око 350 људи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари