Бивши портпарол МСП Украјине: Русија због НАТО може уништити нашу државност

ОЛЕГ ВОЛОШИН: МАНИМО СЕ РУСОФОБСКЕ ХИСТЕРИЈЕ И ДОВЛАЧЕЊА БАЗА НАТО У СВОЈУ ЗЕМЉУ

Олег Волошин

       ПОШТО кијевске власти настављају своју русофобску хистерију и покушавају да у земљу доведу базе НАТО, Москва може поћи на уништење украјинске државности.

       Ово је у једној емисији кијевског Првог независног ТВ канала рекао бивши портпарол Министарства спољних послова Украјине и посланик у Врховној ради (парламенту) Олег Волошин.

      „Ми већ 8 година причамо о рату, али правог рата нема. Ово што постоји више је него ограничен сукоб без употребе авијације и ракетног наоружања у Донбасу. Тај сукоб се не утиче 90 одсто нашег становништво. А као досад – више ништа неће бити! Или ће доћи до нагодбе између Русије и САД или до велике ескалације која ће утицати на све у овом или оном облику“.

         „Ово морамо разумети – нагласио је Волошин - јер је стрпљење Москве на измаку. Сви смо полагали велике наде у Зеленског, који је дошао на власт на антиратним и антипорошенковским паролама. Био је дужан да у складу са њима помера ствари, али је то изостало. Украјина и под њима наставља русофобску хистерију, па Русија заиста може ићи на уништење наше земље.Москва је већ јасно објавила да ће `суседна држава` пре престати да постоји него што ће држава постати чланица НАТО, а та држава смо ми“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари