Бивши државни тужилац Украјине: Руси ће кренути у велику офанзиву тек након избора у Америци

ЈУРИЈ ЛУЦЕНКО ТВРДИ ДА ЋЕ ОРУЖНЕ СНАГЕ РУСИЈЕ НА ДОСАДАШЊИ НАЧИН РАТОВАТИ ДО ЈЕСЕНИ

* ЛУЦЕНКО: Путин наше снаге развлачи на све дужем фронту. Сад је код Харкова додао нових 80 километара фронта. А треба очекивати руске ударе према градовима Ахтирка, Суми. И то ће донети повећање дужине фронта

____________________________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Русије продужиће борбена дејства до јесени и кренуће у велику офанзиву тек после председничких избора у САД - изјавио је бивши генерални тужилац Украјине Јуриј Луценко.

         Оценио је да руски лидер Владимир Путин зна да мобилизација ни на који начин неће помоћи украјинским трупама, па ће Оружане снаге Русије припремати удар.

         „Он (Путин) наше снаге развлачи на све дужем фронту. Сад је код Харкова додао нових 80 километара фронта. А треба очекивати руске ударе према градовима Ахтирка, Суми. И то ће донети повећање дужине фронта. Зато ће наша влада са мобилизацијом имати приближно исти резултат као на левој обали Дњепра током 2023. године“, упозорио је Луценко своје.

         Имао у виду безуспешне покушаје украјинске армије да на левој обали велике реке код места Кринки створи плацдарм који би био полазна така за офанзивна дејства против руских снага у Херсонској и Запорошкој области.

          Руски ратни репортер Александар Сладков рекао је да је руководство украјинске војске сменило десет командандира батаљона и команданте својих двеју бригаде које је прогласило одговорним што је већи део украјинских бранилаца Волчанска прошао кроз „руску машину за месо“.  

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари