Битка за Бердичи постала прва у историји битка дронова - Украјинци је начисто изгубили

РУСКИ FPV-ДРОНОВИ СЕ ПОЈАВИЛИ НАД УКРАЈИНСКИМ И НА ЊИХ, ПОРЕД ОСТАЛОГ, БАЦАЛИ МРЕЖЕ

Илустрација

* Руси север насеља Бердичи заузели уз помоћ копнених робота са аутоматским бацачима граната, а убрзо ће у наоружању имати и ракете које користе вишецевни ракетни бацачи

* Семјуел Бендет, стручњак у америчком Центру за поморске анализе, објавио је да Руси великом брзином „штанцују“ беспилотне летелице за обавештајни надзор и извиђање, логистику, евакуацију особља и војне операције. Позвао је САД и НАТО да проуче ратиште у Украјини које се брзо развија како би боље разумели будуће ратове

_____________________________________________________

         РУСКА војска има иницијативу на свим деловима украјинског фронта.

         Под највећим притиском држи снаге кијевског режима у биткама за Часов Јар (напада га са севера, од Богдановке, са истока, са стране Ивановског, и са југоситока - са стране Клешћејевке), Красногоровку и Новомихајловку и на јужнодоњецком фронту - за Бердичи, Семјоновку и Горгијевку.

         За Украјинце ће најтеже последице имати порази код насеља Бердичи и Семјоновка који могу пасти у наредних два до пет дана. Од првог се Русима отварају два правца продора - на север према Торецку и на запад према Константиновки. Од другог (од Семјоновке) - према Покровску (Красноармејску) и према Курахову.

         Битка за Бердичи на свој начин је већ ушла у руску ратну историју.

                У њу су Руси укључили копнене борбене роботе наоружане аутоматским бацачима граната (АГС-17). Ти роботи су фактички одиграли главну улогу у истеривању Украјинаца са севера насеља.

         Неки кијевски електронски медији су то назвали почетком „Рата Терминатора“.

         Украјински покушај да те роботе зауставе FPV-дроновима био је потпуно неуспешан, а у Кијеву зазиру да бити наоружани и ракетама које користе руски вишецевни ракетни бацачи.

         Defens Express, који је у Русији блокиран, објавио је да се код истог насеља догодила и прва - битка дронова.

         Борба искључиво између дронова.

         Припадници украјинске 47. механизоване пешадијске бригаде поновили су напад FPV-дроновима.

         Над њима су се убрзо појавили руски FPV-дронови  способни да софтверски „виде“ мету коју им одреди оператер и да је аутономно нападну, чиме се неутралише ефекат електронског ометања.

         Највећу панику код Укра ипак су изазвале мреже које су руски  FPV-дронови бацали на њихове.

         Према Кијеву су кренула узнемирена питањ: „Шта се ово догађа? Каква је ово технологија? Руси нас потпуно претичу по беспилотним технологијама“.

         Амерички институт за проучавање рата већ је регистровао овај рат дронова.

          Семјуел Бендет, стручњак у америчком Центру за поморске анализе, објавио је да Руси великом брзином „штанцују“ беспилотне летелице за обавештајни надзор и извиђање, логистику, евакуацију особља и војне операције. Позвао је САД и НАТО да проуче ратиште у Украјини које се брзо развија како би боље разумели будуће ратове.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари