Бајден шаље Украјини оружја за још 800 милиона долара, уз остало - и 120 тактичких дронова

У ВАШИНГТОНУ СУМЊИЧЕ КИНУ И ЊЕНУ АРМИЈУ ДА ПОТАЈНО ПОМАЖУ РУСИЈИ

У "пакету" и 120 тактичких дронова Phoenix Ghost

* Функционер Бајденове администрације, задужен за безбедност, Дулип СИНГ: Постоје забрињавајући докази да кинеска армија пружа подршку руским оружаним снагама преко низа директних и индиректних канала... Кина подржава циљеве Руске Федерације усмерене на подривање позиција Сједињених Држава и Запада, односно – на стављање тачке на њихову доминацију на светској сцени        

__________________________________________________________

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе ће испоручити Украјини нови пакет војне помоћи вредан 800 милиона долара који ће укључивати тешке хаубице и 144.000 пројектила за њих, као и дронове, објавио је Џо Бајден.

       Амерички председник је притом додатно нагласио:

        „Данас најављујем још 800 милиона долара [помоћи] за даље јачање способности Украјине да се бори на истоку, у Донбасу. Овај пакет укључује и више тактичких беспилотних летелица“.

        Реч је о 120 тактичких дронова Phoenix Ghost.

       САД ће Кијеву обезбедити и додатних 500 милиона долара директне економске помоћи.

       Сједињене Државе су забраниле и улазак бродова под руском заставом у своје луке.

       „Сједињене Државе, наши савезници и партнери деловаће тако да што је пре могуће обезбеде Украјини <…> додатно оружје које је њеним снагама потребно за одбрану земље“.

       Бајден жели да Русија у Украјини ратује што дуже и да претрпи неуспех. Зато чини све што може да спречи Кину и Индију да – макар и заобилазно – помажу Русији у парирању западним санкцијама. А то им и не иде баш од руке...

       Функционер Бајденове администрације, задужен за безбедност, Дулип Синг изјавио је да кинеска армија подржава Оружане снаге Русије:

       „Кинеске корпорације и банке генерално воде рачуна да директно не крше санкције Запада, али постоје забрињавајући докази да кинеска армија пружа подршку руским оружаним снагама преко низа директних и индиректних канала“.

       Према његовим речима, Кина подржава циљеве Руске Федерације усмерене на подривање позиција Сједињених Држава и Запада, односно – на стављање тачке на њихову доминацију на светској сцени.

       „Такође бих рекао – додао је Синг - да је Пекинг заинтересован да продужи тренутни [геополитички] сукоб између Русије и Запада. Рачуна да ће исцрпити снагу обе стране“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари