Амбасадор САД у Москви оптужио Лаврова да се бави «нуклеарним уценама»

ЏОН САЛИВАН: МОЈА РЕАКЦИЈА СА ДРУГЕ СТРАНЕ СТОЛА БИЛА ЈЕ - ЗАПРЕПАШЋЕЊЕ

Џон Саливан - да ли је он то добро чуо?

* Наводно је западњаке упозорио да подршка коју НАТО пружа „фашистима и геноцидним нацистима у Украјини” може да доведе до нуклеарне конфронтације

* ФАКТИ: Има ли ово везе са Путиновим „муњевитим одговором“? И са већ донетим „свим одлукама“? Са руском нуклеарном тријадом која је већ два месеца у пуној приправности? Наравно, неће Русија прва почети. Никад, за разлику од Американаца и њихових главних савезника из НАТО, није ни почињала ратове, али их је завршавала. У Паризу, Берлину... Узгред, руски дует Скљар-Чичерина има песму са стиховима „Узећемо Менхетн, а потом Берлин“...

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ амбасадор у Русији Џон Саливан оптужио је руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да се бави „нуклеарним уценама“.

       Навео је да је шеф руске дипломатије на једном од састанака са високим представницима руског руководства наводно изјавио да подршка коју НАТО пружа „фашистима и геноцидним нацистима у Украјини” може да доведе до нуклеарне конфронтације.

       Саливан је потом рекао:

       „Моја реакција са другог краја стола била је запрепашћење. <...> Нажалост, у последње време смо видели ескалацију овог ризика, ове реторике са највиших ешалона руског руководства“.

       Саливан је нагласио да се САД „не играју политике на нуклеарној ивици“.

       Такође је напоменуо да је Вашингтон спреман да узврати на нуклеарну агресију.

       Посебно је нагласио да америчка администрација не намерава да се упушта у полемику и да ће се уздржаће од деловања у нуклеарној сфери која се могу сматрати провокативним.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу:  https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари