Thе Washington Post опрезно „навлачи“ Украјину на прекид ватре и уступке

АУТОР ТЕКСТА ЈЕ СПОЉНОПОЛИТИЧКИ „ТЕШКАШ“ АМЕРИЧКОГ ЛИСТА ФАРИД ЗАКАРИЈА

          ДЕО Украјинаца верује да је прекид ватре са Русијом могућ у замену за стварне безбедносне гаранције њиховој земљи, пише амерички стручњак за међународну политику Фарид Закарија.

          У његовом чланку објављеном у Thе Washington Post, нико од Украјинаца са којима је имао прилику да контактира не верује да Украјина треба да престане да се бори. Међутим, мало подробнији разговор открива да и међу тим људима постоје разлике у ставовима.

          Закарија је додатно навео: „Не повлачити се“ - то је заједничка мантра, али неки признају дамогу могу замислити прекид ватре при којем Украјина - у замену за реалне безбедносне гаранције - никада неће правно признати легитимитет руске власти над деловима Донбаса и Кримом“.

          Посебно је цитирао мишљење неименованог украјинског политичара који је рекао да је онима који нису на фронту лако да одбијају компромисе:

           „Главно је расположење војника на (бојном) пољу и оних који су се отуда вратили. А могуће је да они имају хетерогене позиције. У сваком случају, треба да их формулишу".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари