Foreign Affairs: Почиње ера сукоба – Европа неће бити ни цела, ни мирна, ни слободна

„КОМУНИСТ“ АМЕРИЧКИХ ЛИБЕРАЛА: ЗА КОГА ЋЕ РАДИТИ ВРЕМЕ АКО РАТ У УКРАЈИНИ ПОТРАЈЕ?

* Прогнозира: сировине ће наставити да поскупљују, цену ће плаћати пре свега Европљани, а на крају ће ипак општа подршка Украјини опасти. Све јачи ће бити гласови који ће тражити да Кијев потпише мир под било којим условима

* Признаје: западни политичари ће морати активно да објашњавају свом становништву зашто је дуготрајни рат у Украјини фундаменталан за будућност слободног света

______________________________________________________

       УТИЦАЈНИ лист америчке либералне владајуће гарнитуе - Foreign Affairs – отворено је поставио питање: за кога ће време радити ако се ситуација са Украјином развуче на неодређено време?

       И објавио сопствени закључак: почиње ера сукоба, у низу; Европа неће бити ни слободна, ни цела, ни мирна; НАТО ће смислити шта да ради у случају вечних непријатељстава са Русијом; инвазија украјинских избеглица ће се наставити, а они ће можда одлучити да се заувек населе у Европи“.

Ево како руски нафтоводи напајају Европу

       Либерални „Комунист“ даље резонује овако: глад ће завладати широм света, повећавајући нестабилност, а народи који су удаљени од Украјине могу запасти у кризе које ће разбити и њихов сан о „елегантном изласку“ из пандемије.      

       У чланку Foreign Affairs се подсећа: само 37 земаља је увело санкције Русији, а свет је много већи.

       И наставља: сировине ће наставити да поскупљују, цену ће плаћати пре свега Европљани, а на крају ће ипак општа подршка Украјини опасти. Све јачи ће бити гласови који ће тражити да Кијев потпише мир под било којим условима јер ће бескрајни рат неизбежно увелико сметати и друштвима која живе у благостању.

       Foreign Affairs не крије да рат може дојадити и самим Украјинцима, али претпоставља да ће се то догодити „тек после година битака“.

       Шта амерички лист нуди у овако непријатној ситуацији.

       Наводи да ће западни политичари морати активно да објашњавају свом становништву зашто је дуготрајни рат у Украјини „фундаменталан за будућност слободног света“.

       Foreign Affairs у суштини предлаже да бескрајно испирање западних мозгова у корист вечног рата.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари