Бивши саветник CIA: Буде ли Украјина пред поразом, њен запад ће запосести НАТО или Пољска

ЏЕЈМС РИКАРДС: МОГУЋА ЈЕ ЕСКАЛАЦИЈА ДО РУСКО-АМЕРИЧКОГ СУДАРА И НУКЛЕАРНОГ РАТА

Џејмс Рикардс

* „Пораз Кијева биће геополитичка катастрофа за Сједињене Државе, слична поразу у Вијетнаму. Тај пораз ће превазићи све спољнополитичке кризе са учешћем САД укључујући рат у Авганистану или Ираку“

_______________________________________________________

         ПОРАЗ Кијева у сукобу са Русијом неизбежан је због несташице муниције – оценио је бивши саветник CIA Џејмс Рикардс.

         Своју процену је додатно објаснио, рекавши:

         „Украјини недостају артиљеријске гранате, а НАТО их нема у довољним количинама, док руска индустрија наставља да стабилно снабдева своју војску гранатама. Ово је и рат бројки, а оне су на страни Русије, што ће се манифестовати пре или касније на бојном пољу“.

         Рикардс сматра да пораз Украјине може довести до директног сукоба Запада са Русијом:

         „Пораз Кијева биће геополитичка катастрофа за Сједињене Државе, слична поразу у Вијетнаму. Тај пораз ће превазићи све спољнополитичке кризе са учешћем САД укључујући рат у Авганистану или Ираку“.

         Екс-саветник CIA Аутор дао је и прогнозу како ће се држати Сједињене Државе и њихови сателити у случају извесног пораза Украјине.

         Једна вариајнта је: класична „хуманитарна“ инвазија трупа НАТО на западну Украјину под неком врстом хуманитарног изговора, а то би могло довести до директног војног сукоба са Русијом и озбиљне ескалације сукоба.

         Друга варијанта је: улазак Пољске у сукоб и њена окупација запада Украјине, уз благослов Џоа Бајдена, а са намером да се онемогући прелазак те територије под контролу Русије.

         Рикардс не искључује ескалацију сукоба до избијања нуклеарног рата.

          Раније је амбасадор Пољске у Француској Јан Емерик Рошчишевски рекао да ће Варшава ући у сукоб са Москвом ако Украјина не буде могла да „одбрани своју независност“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари