Путин отворио карте: Циљ Москве је да уједини руски народ

НАГЛАСИО ДА ЗАПАД ЧИНИ СВЕ ШТО МОЖЕ ДА ТРАЈНО РАСКОМАДА ИСТОРИЈСКУ РУСИЈУ

* У ТВ-емисији „Москва. Кремљ. Путин“ рекао: У основи украјинске кризе је намера Запада да раскомада историјску Русију.Завади па владај – они су то увек покушавали да нам ураде, покушавају и сада, али наш циљ је нешто друго – да ујединимо руски народ“

* Одговарајући на питање - да ли се у тој ситуацији Русија приближава опасној линији, Путин истакао да је уверен у исправност изабраног пута: „Не мислим да је то толико опасно. Мислим да идемо у правом смеру. Ми штитимо своје националне интересе, интересе наших грађана, нашег народа. Ми једноставно немамо другог избора

_________________________________________________________

       НАШИ геополитички противници желе да преко украјинске кризе трајно разбију историјску Русију, а циљ Москве је да уједини руски народ, рекао је Владимир Путин у интервјуу Павлу Зарубину у ТВ-емисији „Москва. Кремљ. Путин“.

       „У основи украјинске кризе је намера Запада да раскомада историјску Русију.Завади па владај – они су то увек покушавали да нам ураде, покушавају и сада, али наш циљ је нешто друго – да ујединимо руски народ“, рекао је руски лидер.

       Одговарајући на питање - да ли се у тој ситуацији Русија приближава опасној линији, Путин је истакао да је уверен у исправност изабраног пута:

       „Не мислим да је то толико опасно. Мислим да идемо у правом смеру. Ми штитимо своје националне интересе, интересе наших грађана, нашег народа. Ми једноставно немамо другог избора него да заштитимо наше грађане. Али, спремни смо да о неким прихватљивим исходима преговарамо са свим учесницима у овом процесу, али то је њихова ствар. Нисмо ми ти који одбијамо преговоре, већ они“.   

       Нагласивши да је Русија увек гледала да све спорове решава мирним путем, преговорима, наставио је:

       „Нажалост, друга страна је другачије постављена. Почели је, као што сви знамо, да (у Донбасу) изводи тешке војне акције. Били смо приморани да, на овај или онај начин, станемо уз људе који живе на тим територијама. Морали смо да подржимо избор Кримљана, а од тога је све почело. Да, од овога је све почело!“

       Председник Русије је напоменуо да његова земља у украјинској кризи „није могла да се понаша цинично као Запад“:

       „Нисмо могли! Ми имамо другачију филозофију, другачији однос према животу и према људима... Сигуран сам да је 99,9 одсто Руса спремно да све подреди интересима своје Отаџбине, а то ме уверава да је Русија посебна земља и да овде живе посебни људи“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари