Путин нацији за 2023: У Украјини се боримо за свој народ - на својим историјским територијама

ЗА НОВОГОДИШЊЕ ОБРАЋАЊЕ ИЗАБРАО – ШТАБ ЈУЖНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА У РОСТОВУ-НА-ДОНУ

* „Морална и историјска правда је на нашој страни. Русија гради и ствара, а главна ствар за нас је - судбина Русије. Одбрана Отаџбине је света дужност сваког од нас. Дужност пред прецима и потомцима“

* Нагласио да Запад користи народ Украјине за цепање и слабљење Русије:    „То неће бити дозвољено. Западне елите су говориле о својим мирољубивим намерама, чак и поводом Донбаса, али су у ствари подржавале и наоружавале неонацисте“

____________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин се сународницима обратио новогодишњом поруком, али уочи 2023. - не из Кремља, већ из Ростова-на-Дону.

       Учинио је из штаба руског Јужног војног округа, окружен припадницима оружаних снага РФ, а прво је 2022-гу назвао годином кључних догађаја који постављају темеље за будућност.

       Потом је указао да се Русија у Украјни бори за свој народ на својим историјским територијама и наставио: „Морална и историјска правда је на нашој страни. Русија гради и ствара, а главна ствар за нас је - судбина Русије. Одбрана Отаџбине је света дужност сваког од нас. Дужност пред прецима и потомцима“.

       Нагласио је да Запад користи народ Украјине за цепање и слабљење Русије:

       „То неће бити дозвољено. Западне елите су говориле о својим мирољубивим намерама, чак и поводом Донбаса, али су у ствари подржавале неонацисте. На све могуће начине су их охрабривале неонацисте који су наставили да спроводе војне, отворено терористичке акције против цивила народних република Донбаса“.

       У наставку новогодишњег обраћања нацији, додао је:

       „Руски војници и добровољци се сада боре за своју родну земљу, за истину и правду. За гаранције мира и безбедности за Русију - поуздано обезбеђене. Сви су они наши хероји! Сада им је најтеже“.

        Путин се захвалио учесницима специјалне операције на храбрости и изразио уверење да ће Русија превазићи све тешкоће и одржати земљу великом и независном:

        - Увек смо знали, а данас смо поново уверени да суверена, независна, сигурна будућност Русије зависи само од нас. Од наше снаге и воље.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари