Путин: Американци желе да дотуку Русију, а неки други - да се освете за поразе Наполеона и Хитлера

ЛАВРОВ: ЗАПАД НИЈЕ УСПЕО ДА ИЗОЛУЦИЈЕ РУСИЈУ И ДА ЈЕ ОКРУЖИ „САНИТАРНИМ КОРДОНОМ“

* Владимир ПУТИН: „Након распада СССР, наши геополитички непријатељи су себи поставили циљ да униште историјско језгро наше државе - саму Русију, Руску Федерацију и да све што преостане подреде својим политичким интересима. О овоме говорим са пуном увереношћу као бивши директор ФСБ, као бивши секретар нашег Савета безбедности, а потом и као председник Руске Федерације и врховни командант

________________________________________________________________

          РУСИЈА је у сложеном периоду своје историје јер њени непријатељи још од распада СССР желе да је униште и да дотуку оно што је од ње остало - рекао је Владимир Путин.

          И наставио: „Након распада СССР, наши геополитички непријатељи су себи поставили циљ да униште историјско језгро наше државе - саму Русију, Руску Федерацију и да све што преостане подреде својим политичким интересима. О овоме говорим са пуном увереношћу као бивши директор ФСБ, као бивши секретар нашег Савета безбедности, а потом и као председник Руске Федерације и врховни командант“.

          Нагласио је да једни желе да, на рачун руске државе, задрже своју хегемонију у свету који се мења, а да други прижељкују „освету за походе Наполеона и Хитлера и поразе у борби против Русије“.

          Путин је 20. фебруара на пленарној седници форума Агенције за стратешке иницијативе „Снажне идеје за ново време” рекао да су покушаји изолације Русије пропали, да Москва стиче све више присталица у свету, посебно због привржености традиционалним вредностима.

          Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је 10. фебруара оценио да Запад није успео да изолује Русију и да је окружи „санитарним кордоном“.

           Напоменуо је да Русија, упркос напорима Вашингтона, Лондона и Брисела, наставља да јача односе са већином земаља света.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари