Влада Хрватске најоштрије осудила дивљаштво према припадницима српске мањине у Борову

ОБЕЋАЛА ДА ЋЕ ОДГОВОРНИ БИТИ „ПРИМЈЕРНО САНКЦИОНИСАНИ“

* ФАКТИ: Ови јавне претње Србима убијањем и клањем своде на „скандалозну провокацију и говор мржње“! Баш хрватски. Ови ће свој „говор мржње“ према Србима најоштрије осуђивати... до последњег Србина у Хрватској

__________________________________________________

       ВЛАДА Хрватске најоштрије је осудила “скандалозну провокацију и говор мржње групе навијача у Борово селу крај Вуковара”.

       Влада у Загребу је поручила да ће се увек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим суграђанима и истакла да је “полиција одмах реаговала”.

       „За то нема и не може бити оправдања, поготово не на данашњи дан када се с пијететом присјећамо жртве 12 хрватских полицајаца, мучки убијених прије 30 година у Борову селу”, стоји у саопштењу.

       Додаје се да “у хрватском друштву нема места за овакво дивљаштво и нетрпељивост према припадницима српске националне мањине”, која поред тога данас слави Ускрс, или било које друге мањине.

       „Томе ћемо се увек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим нашим суграђанима. Хрватска полиција одмах је реаговала и спроводи истрагу како би сви одговорни били примерено санкционисани”, поручују из Владе.

       У Борову, где углавном живи српско становништво, данас, на православни Ускрс, група људи је марширала улицом скандирајући “Убиј Србина!”

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари