ПУ: Станивуковић крши епидемиолошке мере; Станивуковић: То је напад на Бањалуку

РЕАКЦИЈА Д. С.: „АКО СЕ ТЕРЕТИМ ШТО САМ ИЗАШАО ПРЕД СВОЈ НАРОД, ДОБРО – ОНДА САМ КРИВ...“

* ФАКТИ: Странци од Драшка Станивуковића покушавају да направе прекодринског Зорана Ђинђића: прво градоначелник (Бањалуке), па премијер... Само, он добијену „почетну брзину“ троши великом брзином. И тиме што га је манија величине већ довела до тога да има „свој народ“ и да полицијско указивање да крши прописе, чије поштовање мора да обезбеђује као командант штаба за ванредне ситуације, проглашава за напад на Бањалуку!

_______________________________________________________

       БАЊАЛУЧКА полиција поднела је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука извештај против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

       Како су незванично сазнале „Независне новине“, Полицијска управа Бањалука је – наводећи иницијале Станивуковића - навела да извештај подноси због постојања основа сумње за кривично дело „непоступање по здравственим прописима за време епидемије“.

       „Лице Д.С. се сумњичи да је дана 05.04.2021. године, испред Административне службе града Бањалука, као командант Градског штаба за ванредне ситуације поступило супротно прописима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске и супротно одребама Закона о заштити становништва од заразних болести иако је био дужан и могао бити свјестан да на тај начин може утицати на одлуку грађана да својим понашањем поступају супротно мјерама за сузбијање вируса корона", казали су у Полицијској управи Бањалука.

       Станивуковић је поводом наведеног у четвртак саслушан у Полицијској управи Бањалука.

       „Ако се теретим што сам изашао пред свој народ, добро - онда сам крив, али суштина је да је ово један у низу од 10 кривичних дјела против мене. Ово је политички инструментализовано и ово неће проћи на суду. Ово није напад на градоначелника, већ на град Бањалуку", казао је Станивуковић за „Независне“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари