Милановић не крије да Србе сматра варварима и да је желео да Русија буде сломљена

„ИЗМЕЂУ ТОГА ДА НЕ ГОВОРИМ НИШТА ИЛИ КЛИМАМ ГЛАВОМ – ИЗАБРАО САМ ДА ГОВОРИМ НЕШТО“

* Председник Хрватске Зоран МИЛАНОВИЋ: „Нити смо Пољаци, нити смо упали у Украјину, нити смо доносили кључне одлуке. Ушли смо у НАТО с примарним циљем да нас Американци заштите од варваризма и опасности из Београда. Дакле, нити нас се пита нити додатно учествујемо“

* Русија мора толико ослабити да не може да направи ништа слично

* ФАКТИ: Овај не говори „нешто“, већ „нешто“ баш хрватско и прикривено усташко. Ипак је мало вероватно да ће га неко из Београда упитати: ако су Срби опасност и варвари, ако се онда зове све оно што су твоји сународници и твоја држава у Другом светском рату радили Србима и Јеврејима?

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић изјавио је - након обраћања руског председника Владимира Путина - да се ради о веома опасној ситуацији.

       „Ово је ужасно опасна ситуација. Натежем се и рјечкам с онима који су до јуче Путину вирили из џепова сакоа”, рекао је Милановић и додао:

       “Русија мора толико ослабити да не може да направи ништа слично. Видимо да она упорно наставља… ”.

       Милановић каже да њему преостаје једино да некако „олакша душу“.

       „Али, нисам због тога да би олакшао своју душу и направио штету Хрватској, пазим што говорим, али између тога да не говорим ништа и климам главом и да говорим нешто, изабрао сам да говорим нешто”.

       На питање има ли Хрватска план ако дође до нуклеарног рата, Милановић је казао да Хрватска није учествовала у кључним одлукама и да није нуклеарна сила.

       “Нити смо Пољаци, нити смо упали у Украјину, нити смо доносили кључне одлуке. Ушли смо у НАТО с примарним циљем да нас Американци заштите од варваризма и опасности из Београда. Дакле, нити нас се пита нити додатно учествујемо. Свака одлука треба да буде добро балансирана. А не да неко то користи за лично напредовање”, рекао је Милановић.

       “Украјина није чланица НАТО-а… Не можемо се обећавати свакоме”, рекао је Милановић.

       “А за нуклеарно оружје, Путин то свако мало понови, али ја то не видим као главни проблем у овом тренутку, али видим проблем да Русија економски није сломљена, а требало је да буде за пар месеци. Догодило се управо супротно”, рекао је Милановић.

         https://rs.n1info.com/region/milanovic-nakon-putinovog-obracanja-javnost...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари