Maкрон: Сукоб у Украјини ће дуго трајати – Запад томе треба да прилагоди помоћ Кијеву

ЗАТРАЖИО ПОЈАЧАНУ ПОДРШКУ КИЈЕВУ, ОЦЕНИВШИ ДА УКРАЈИНСКЕ ТРУПЕ „БРАНЕ ЕВРОПУ“

* Француски председник на безбедносном форуму Globsec у Братислави рекао: Ако желимо дугорочни мир, ако желимо да будемо поуздан партнер, морамо Украјини дати средства да спречи било какву агресију и укључити. Ја сам за то да се Украјини дају опипљиве безбедносне гаранције“

* ФАКТИ: Дође Француска и до тога да убеђује и севе и свет да неонацистички режим у Кијеву брани и Париз и целу Европу! Нимало случајно. Више је Француза ратовало на Хитлеровој страни него у Де Головом Покрету отпора!

_______________________________________________________

         ЗАПАДНЕ земље треба да прилагоде своју подршку Украјини претпоставци да ће сукоб бити дуготрајан, рекао је француски председник Емануел Макрон на безбедносном форуму Globsec у Братислави.

         "Ми наоружавамо Украјину у масовним размерама, али је не укључујемо ни у какав стратешки безбедносни формат. Ако желимо дугорочни мир, ако желимо да будемо поуздан партнер, морамо јој дати средства да спречи било какву агресију и укључити је у споразуме о безбедносној архитектури. Ја сам за то да се Украјини дају опипљиве безбедносне гаранције“, рекао је Макрон.

         Ако Оружане снаге Украјине не успеју у контраофанзиви, Запад ће одредити „нови калибар” војне помоћи Кијеву, додао је француски председник.

         „Неопходно је свим средствима помоћи украјинским властима да организују ефикасну контраофанзиву. Морамо повећати своју подршку", поручио је Макрон.

          Према његовим речима, за то постоје два разлога, од којих је први тај што украјинске трупе „данас бране Европу“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари