Хил: Вучић је образложио како види будућност Србије - САД подржавају такву будућност Србије

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ФОРМИРАЊЕ ЗСО ОБАВЕЗА, АЛИ ОБАВЕЗА КОЈУ ТРЕБА - РАЗРАДИТИ

* У Музеју Николе Тесле приликом након потписивања меморандума о сарадњи Владе Србије са УСАИД рекао: „ То је суштински елемент да би се кренуло напред а затим следи и оно што је наведено у немачко-француском предлогу који ужива подршку ЕУ, ту се иде на шире идеје које ће захтевати мало више времена

* ФАКТИ: Треба ли уопште упозоравати да Вашингтон може подржати само ону будућност Србије која је у америчком интересу?! Такође: у намачком, шиптарском, муслиманском и хрватском интересу! Да је то аксиом, константа и да од тога неће одступити чак и ако је та будућност стопроцентно против српске будућности...

___________________________________________________________

         АМБАСАДОР Сједињених Држава у Србији Кристофер Хил изјавио је да је формирање Заједнице српских општина (ЗСО) на Косову обавеза која проистиче из Бриселског споразума која треба да буде разрађена.

         „Сви преговарачи и сви посредници, било из ЕУ или САД, потврдили су да је то обавеза која проистиче из Бриселског споразума. Првих шест тачака тог споразума се бави питањем ЗСО... То је суштински елемент да би се кренуло напред а затим следи и оно што је наведено у немачко-француском предлогу који ужива подршку ЕУ, ту се иде на шире идеје које ће захтевати мало више времена", рекао је Хил новинарима у Музеју Николе Тесле приликом потписивања меморандума о сарадњи са УСАИД-ом.

         Хил је рекао да се не може очекивати да ће се ЗСО остварити одмах додајући да је потребно да се разраде детаљи.

         На питање какве би санкције Србија могла да очекује ако не прихвати француско-немачки план за Косово, за који је речено да је фактички постао нови преговарачки оквир за Србију, Хил је рекао да је "пажљиво слушао говор (председника Србије Алекснадра) Вучића" који је "изложио план и концепт о томе како да се  овај веома компликован проблем доведе до решења".

         "Тај задатак укључује ово што данас радимо и што се тиче будућности Србије. Председник је образложио како види будућност Србије и САД подржавају такву будућност Србије. САД имају добре односе са ЕУ и веома нам је значајно да видимо развој који Србија има са ЕУ", додао је Хил.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари