Хил: Косово као територија треба да има перспективу међународног положаја

НАГЛАСИО ДА ПРОБЛЕМ РЕГИСТАРСКИХ ТАБЛИЦА ТРЕБА ОДЛОЖИТИ НА ГОДИНУ ДАНА

Кристофер Хил

* ФАКТИ: Овоме ће неко из врха Србије морати да каже: да Америка границе Србије и њен „међународног положај“ мора поштовати једнако као и границе Украјине! Да Србија то од Вашингтона и очекује и тражи. А било би добро и да Хиловим надређеним укаже да је Косово и Метохија за хришћанство светија територија од Донбаса...  

______________________________________________________________

       ПИТАЊЕ регистарских таблица на Косову и Метохији треба одложити на годину дана и посветити се решавању кључних питања, поручио је данас амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

       Хил је - одговарајући на питања новинара, након што је присуствовао примопредаји нове биотехнолошке опреме Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство у Београду - навео да је на Косову потребно да се нађу дугорочна решења и да та територија треба да има перспективу међународног положаја.

       Са друге стране, каже, Срби на КиМ треба да имају перспективу како ће њихов живот изгледати и на који начин ће га живети.

       - Овом региону је потребно да се страсти смире - казао је Хил.

       Додао је да ситуација на Косову треба да се смири како би и тамо могли да се створе услови за изградњу биотехнолошког центра и развој.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари