Ђукановић: Не повлачим се из политике, лаж је да ћу се преселити у Емирате

ТВРДИ ДА ЈЕ ЦРНА ГОРА ЊЕГОВА „ЦЈЕЛОЖИВОТНА АДРЕСА“, АЛИ ВЕЋ ИМА СПРЕМНА ВРАТА ЗА ОДЛАЗАК

* „А ако би се којим случајем одлучио да (бављењу политиком) додам још неки посао из бизниса, е онда је то могућност да се не селите из Црне Горе, него да живите мало динамичније и да будете и на оним адресама у свијету у којим би се тај бизнис развијао“

* ФАКТИ: Засад кум Мило и нема разлога да одмах бежи. Зна он предобро да ће и сутрашњу композицију власти (са Јаковом Милатовићем и онима који му буду придодати) чврсто контролисати Американци и Британци. А кад више не буде тако – „бизнис по свијету“ ће га можда и трајно удаљити од Црне Горе...

___________________________________________________________

         ОДЛАЗЕЋИ председник Црне Горе Мило Ђукановић објавио је да се не повлачи из политике.

         - Не повлачим се из политике, живот сам посветио развоју Црне Горе - рекао је Ђукановић одговарајући на питања новинара на посљедњој конференцији за новинаре у предсједничком мандату одржаној у Резиденцији на Цетињу.

         Додао је: „Од чега да се повлачим...Ја сам живот посветио ЕУ-развоју Црне Горе. Ја сам одговоран грађанин и наставићу да у том својству подржавам ту политику. Све што буде требало тој политици и тој кампањи - од мене ће имати, рекао је Ђукановић, који је дуже од три деценије био на власти са Демократском партијом социјалиста.

         Након пораза на председничким изборима 2. априла, Ђукановић се повукао и са лидерске позиције у странци, а сутра ће му и формално престати мандат на челној државној функцији у држави.

         Ђукановић је рекао да верује у бољу Црну Гору и бољу ЕУ и поручио: "Нема вјечне власти, само је Црна Гора вјечна".

         Он је рекао да је дезинформација да намерава да се пресели Уједињене Арапске Емирате. Тамо, додао је, живе његови пријатељи, које само повремено посећује.

         - Црна Гора је моја цјеложивотна адреса. Рекао сам већ чиме имам намјеру да се бавим доминантно и тај посао ме везује за Црну Гору. А ако би се којим случајем одлучио да том послу додам још неки посао из бизниса, е онда је то могућност да се не селите из Црне Горе, него да живите мало динамичније и да будете и на оним адресама у свијету у којим би се тај бизнис развијао. Пошто о томе још нисам донио одлуку, не желим ни да прејудицирам - казао је Ђукановић.

          (Танјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари