Делегацији Владе Црне Горе на челу са Кривокапићем на Цетињу викали: „Није ово Србија! и „Уа, издајници!“

ГРЕХ ИМ ЈЕ БИО ШТО СУ НА ГРОБ КРАЉА НИКОЛЕ ПОЛОЖИЛИ ВЕНАЦ СА ТРОБОЈКОМ

* Ђукановићеви цетињски монтенегрини одмах су – чим им је владина делегација окренула леђа - „скочили на ноге лагане“. Очас посла: Николине тробојке на Николином гробу – као да није ни било. Упркос томе што је Кривокапић поводом 100-годишњице смрти краља Николе поручио да Црна Гора има кога да следи

* ФАКТИ: Са овим полагањем венца ништа није било случајно. Кривокапић није могао да на Николин гроб не положи венац обрубљен заставом државе којој је био на челу. Дукљани/Монтенегрини/Миловци/црвени Хрвати не могу да не вичу „Није ово Србија“. То је једини садржај мило-монтенегринства. Бивши председник Украјине Леонид Кучма објавио је књигу под насловом „Украјина није Русија“. Ни он није имао јачи и Американцима/Британцима важнији адут. Ђукановић ће кад се све што радио уруши имати довољно времена да и он нешто слично напише. У затвору или у егзилу...

___________________________________________________

       ДЕЛЕГАЦИЈА црногорске владе положила је венац на гроб краља Николе у Ћипуру, поводом 100 година од његове смрти.

       Положила, али као да није!

       Тачније: направила је грешку која то није. На краљев гроба положила је венац са тробојком петровићке Црне Горе.

        Ђукановићеви цетињски монтенегрини одмах су „скочили на ноге лагане“.

       Очас посла: Николине тробојке на Николином гробу – као да није ни било.

       Упркос томе што је владину делегацију предводио премијер Здравко Кривокапић, а венац био положен уз интонирање државне – кратка церемонија је била пропраћена звиждуцима окупљених.

       Још је било скандирања "Није ово Србија".

       Чули су се и повици: "Уа издајници".

       Мало им је било што је Кривокапић  поводом годишњице смрти краља Николе поручио да Црна Гора има кога да следи.

       Исказујући пијетет према човеку који је био државник, ратник, дипломата, мудрац, песник и што је најважније - реформатор, Кривокапић је након полагања венца казао да је краљ Никола Први био "лидер нове визије Црне Горе".

       Церемонију је обезбеђивао велики број полицајаца који су били у кордону између делегације владе, окупљених патриота-комита и Дворске цркве на Ћипуру у којој се налазе посмртни остаци краља Николе.

       Краљ Никола умро је 1. марта 1921. у Кап Антибу, у Француској, сахрањен у италијанском граду Сан Рему, у Руској цркви, где је почивао до 1989. када су његови посмртни остаци пренесени на Цетиње, у Дворску цркву на Ћипуру.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари