Бајден: САД подржавају Украјину да би сачувале своју армију од сукоба са Русијом

ТВРДИ ДА ЈЕ ПОДРЖАВАЊЕ УКРАЈИНЕ У ИНТЕРЕСУ „ЦЕЛОГ СВЕТА, А НЕ САМО АМЕРИКЕ“

Са Владимиром Зеленским и

његовом супругом Оленом

* Visual Capitalist: САД су Кијеву од јануара 2022. године обезбедиле 73 милијарде долара, од чега су 44 милијарде биле војна помоћ, а остало – „финансијска и хуманитарна подршка“

* ФАКТИ: Тврдња председника Сједињених Држава двоструко је лажна. Подрзумева: да би Русија, да је Американци не заустављају у Украјини и украјинским рукама, напала неку од земаља НАТО у свом суседству (Литванију, Пољску, Финску...) и да би САД  морале да ступе у рат да би их (од)браниле. Међутим, то је чиста манипулација јер Москва, која у случају Украјине враћа своје историјске територије, нема намеру никога да напада. Друго: што Вашингтон више помаже Украјини – то ће од Украјине мање остати. А то Бајден и остали из врха његовог режима не могу да не знају...

________________________________________________________________

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе пружају подршку Украјини да би заштитиле америчке трупе од оружаног сукоба са Руском Федерацијом – навео Џо Бајден у ауторском чланку за The Washington Post.

        „Ми држимо америчке снаге подаље од рата тако што подржавамо храбре Украјинце који бране своју слободу и земљу. Таква подршка Украјини није само у интересу Сједињених Држава, већ и целог света“.

        Раније је канадски економски портал Visual Capitalist објавио статистику која показује колики је износ помоћи коју је Украјина добила од својих партнера и савезника од јануара 2022. године.

         Испоставило се да су САД на другом месту, односно - да су Кијеву обезбедиле 73 милијарде долара, од чега су 44 милијарде биле војна помоћ, а остало – „финансијска и хуманитарна подршка“.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари