Аустрија, Словенија и Хрватска спремне да плате кауцију за Тачија, Весељија и остатак врхушке ОВК

ОДБРАНА БИВШИХ ГЛАВЕШТИНА ОВК ДОСАД БУЏЕТ КОСОВА* КОШТАЛА ПРЕКО МИЛИОН И ПО ЕВРА

* ФАКТИ: Изненађујуће? Нимало! Беч и његове бивше слуге и њихови фантомски болови. Увек се нађу против Србије! За њих је све против Срба – добро. Да није изгубио део власти – на истој страни би био и Мило Ђукановић. Да о таквим стварима могу да одлучују сами – Тачија би враћали из Хага и сарајевски политички шакали – Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић и Жеко Комшић...

________________________________________________________

       ХРВАТСКА државна службеница Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Загреб расположен да обезбеди кауцију за некадашњег вођу терористичке ОВК Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси "Репортери".      

       „Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, мада за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посјетити Министарство спољних послова у Приштини", рекла је Прљаскај, преноси "Косово онлајн".

       Она је, између осталог, навела и да Хрватска лобира за либерализацију визног режима за грађане самопроглашеног Косова.

       Бивши командант ОВК на подручју Кошаре Хисен Бериша изјавио је јуче да, после Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике.

       Он је навео је да је хрватски предсједник Зоран Милановић понудио да буде гаранција у Специјалном суду за пуштање Хашима Тачија и других да се бране са слободе.

       „Мој пријатељ из Хрватске рекао ми је да је хрватски председник понудио да буде гарант за пуштање на привремену слободу за све који су тамо", рекао је Бериша.

       Тужилаштво Специјалног суда у Хагу припремило је доказе на више од 40.000 страна против челника ОВК, међу којима су Хашим Тачи, Кадри Весељи, Јакуп Краснићи и Реџеп Сељими, који су од 5. новембра у притвору.

       Портал "Косово онлајн" преноси писање приштинских медија да је одбрана седморице бивших лидера ОВК у Специјалном суду у Хагу коштала буџет самопроглашеног Косова 1.578.857 евра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари